Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na reakciju

Bulj o 'patetičnom obraćanju': 'Petrovićeva obitelj nije ugrožena. MOL njegove usluge izdašno plaća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miro Bulj se o slučaju Josipa Petrovića oglasio putem Facebooka.

Miro Bulj na Facebooku je reagirao na reakciju MOL-ovog konzultanta Josipa Petrovića koji se pak u srijedu osvrnuo na optužbe Bože Petrova.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Podsjetimo, Petrov (MOST) je u utorak govoreći o 'preslagivanju' Vlade kazao da se u pokušaju destabilizacije Vlade 'puno toga vrti oko Ine'. Kasnije je optužio Josipa Petrovića, bivšeg člana Uprave INA-e i osobnog prijatelja potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ) da je u slučaju INA-MOL radio protiv hrvatskih interesa. Zatražio je i od Tomislava Karamarka da se ogradi od Petrovićevih izjava u kojima potencira prijateljstvo s Karamarkom.

Petrović se nakon tih izjava oglasio priopćenjem i među ostalim poručio da Petrova niti poznaje niti je ikada s njim razgovarao, a da su hajkom ugroženi on i njegova obitelj.

Evo što je o svemu napisao Bulj:

'Na početku odmah želim demantirati gospodina Petrovića koji u svojem patetičnom obraćanju tvrdi kako su ugroženi on i njegova obitelj. To nije istina, MOL njegove usluge izdašno plaća, a jedan od članova njegove obitelji zaposlen je i dobro plaćen u toj firmi. Za razliku od njega i njegove obitelji koji žive u blagostanju, istinski su ugroženi zaposlenici RAFINERIJE u Sisku, koju njegov klijent MOL odbija obnoviti i namjerava zatvoriti.

Gospodin Petrović tvrdi da on dobro zna „što su interesi Hrvatske i kako ih zaštititi“ pa ga javno pitam da li smatra da je zatvaranje Sisačke rafinerije, ili odbijanje renoviranja rafinerije u Rijeci u interesu Hrvatske?

Interesira me što misli o prijedlogu da se prekine arbitraža na štetu Republike Hrvatske?

Što misli o prijedlogu da se na pozicije „hrvatskih“ članova uprave INE imenuju oni koji bi odgovarali MOL-u. Tvrdi se da je upravo on preko svojih veza inzistirao na tome, ako nije neka javno demantira.

Gospodin Petrović tvrdi da je predlagao svom klijentu MOL-u dogovor s hrvatskom Vladom kao najbolju opciju. Kakav je dogovor predlagao vidi se po tome da je MOL prvi pokrenuo spor pred arbitražnim sudom u Washingtonu, a MOL je odbio hrvatski prijedlog da se međusobno ne pokreću arbitražni sporovi?

Gospodin Petrović se pita dali je u Hrvatskoj zabranjeno biti konzultant MOL-a? Naravno da nije, ali je zabranjeno kao svjedok na sudu govoriti neistine, a pravomoćna presuda Zagrebačkog suda, koju je bio potvrdio i Vrhovni sud utvrdila je da kao svjedok u postupku protiv Sanadera, konzultant MOL-a Petrović nije govorio istinu. Zato jer MOL-u nije odgovaralo da se utvrdi kako su Sanader i Hernady sklopili koruptivni ugovor. A činjenica da ga MOL još uvijek dobro plaća dokaz je kako je MOL bio zadovoljan svjedočenjem gospodina Petrovića.

Na kraju, pozivam gospdina Petrovića da javno objavi da li njegova tvrtka, ili MOL, ili tvrtke u vlasništvu MOL-a posluju s tvrtkama u vlasništvu hrvatskih političara ili članova njihove uže obitelji i neka javno objavi popis i usluge, te objasni način na koji je osobno u tome sudjelovao!'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene