Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prijateljskom tonu

OPROŠTAJ MILANOVIĆEVIH MINISTARA Predaju ministarstva timu Tihomira Oreškovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Lalovac i Ranko Ostojić obavili su primopredaju svojih ministarstava, a to će učiniti i ostali ministri iz Milanovićeve vlade.

U vrlo prijateljskom tonu bivši i novi ministar izvršili su primopredaju ministarstva financija.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

Bivši ministar financija Boris Lalovac istaknuo je da ministarstvo ostavlja u doborm stanju, bez ikakvih dugova i neplaćenih računa.

Ustvrdio je da ministarstvo preuzima osoba koja će se vrlo brzo snaći u cijelom procesu jer je Zdravko Marić već radio u ministarstvu. Dodao je da je Marić cijenjen među ljudima, kolegama, te kako će sigurno u zakonskom roku biti donesen proračun.

Zdravko Marić je rekao da će mu biti bitno da javne financije budu u plusu. Na pitanje znači li to nove poreze, rekao je da se još uvijek ne bi zaletavao s takvim izjavama i da mu je proračun prioritet

'Prvi je proračun. To je trenutačno jako bitno i ima moju punu potporu', rekao je Lalovac.

'Pripremljeni materijal bit će prvi koji će dati uvid u stanje javnih financija', istaknuo je novoimenovani ministar financija Marić.

Kotromanović predao ''ljepoticu''

Službena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Kotromanovića i novog ministra obrane Buljevića izvršena je u Ministarstvu obrane RH.

Dosadašnji ministar Kotromanović, zaželio je novoimenovanom ministru obrane Josipu Buljeviću nastavak uspješnog rada te ga ukratko upoznao sa stanjem u Ministarstvu obrane i najvažnijim projektima i aktivnostima, izvijestili su iz MORH-a.

"Osobno smatram da je Ministarstvo obrane bila "ljepotica", danas je isto i siguran sam da će to ostati i u budućnosti, te da će nastaviti s razvojem i mnogim važnim projektima. Novom timu želim sve najbolje i nastavak na unaprijeđivanju obrambenog sustava", istaknuo je Kotromanović.

Novoizabrani ministar obrane Josip Buljević zahvalio se svom prethodniku i njegovim suradnicima na svemu što su u svom mandatu napravili za Ministarstvo obrane. Istaknuo je da je s Ministarstvom obrane i u protekloj godini, dok je obnašao dužnost savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za obranu i nacionalnu sigurnost, imao dobru suradnju.

"Novu dužnost nastavit ću obavljati savjesno i odgovorno i zajedno sa svojim timom na dobrobit i ponos svih građana Republike Hrvatske", naglasio je Buljević, javlja MORH.

I Pusić predala ministarstvo

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova danas je obavljena primopredaja dužnosti između prof. dr. sc. Vesne Pusić i novoimenovanog ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača.

U izjavi za medije ministar Kovač je istaknuo da je nakon obavljene primopredaje zadatak analizirati proračun Ministarstva vanjskih i europskih poslova s ciljem što kvalitetnijeg prijedloga proračuna za 2016. godinu.

Na pitanje o budućem odnosu prema izbjegličkoj krizi ministar Kovač je rekao da je već danas razgovarao s predsjednikom i potpredsjednikom Vlade te kolegama ministrima unutarnjih poslova i obrane o djelotvornijoj koordinaciji po ovom pitanju te o ostvarivanju kontakata s susjednim zemljama. „Jedan od važnih zadataka na planu vanjske politike je da sa susjedima odnose stabiliziramo i da budu kvalitetniji te da jačamo Europsku suradnju Hrvatske“, rekao je ministar Kovač i izvijestio da je već razgovarao s mađarskim kolegom.

Na primopredajnom kolegiju s predstavnicima Ministarstva ministar Kovač ukratko je upoznat s aktivnostima i planovima Ministarstva za nadolazeće razdoblje, izvijestilo je ministarstvo.
 

Milanović Oreškoviću poželio sve najbolje

I Zoran Milanović predao je dužnost novom premijeru Tihomiru Oreškoviću.

'S obzirom da nemamo nuklearnog oružja, ne mogu mu predati nuklearnu šifru. Gospodin Orešković je dobio mandat u Hrvatskom saboru i ja mu želim sve najbolje. Neće biti lako', rekao je tijekom primopredaje vlasti Zoran Milanović.

'Hvala svima koji su mi pomagali'

Osim Milanoviću, prestala je dužnost i njegovim ministrima koji će svoja ministarstva prepustiti timu premijera Tihomira Orešković.

Ranko Ostojić na Facebooku je poručio da će se sa onima koji ga prate kao potpredsjednik i ministar pozdraviti kada preuzmu sve njegove poslove. U njegovom Ministarstvu unutarnjih poslova primopredaja je obavljena bez nazočnosti medija.

Oglasio se i Arsen Bauk.

'Izglasavanjem povjerenja Vladi Republike Hrvatske prestala je moja dužnost ministra uprave. Hvala svima koji su mi pomagali u obnašanju te dužnosti, onima koji su me podržavali u radu, kao i svima onima koji su me kritikama poticali na bolji rad', riječi su kojima se oprostio od funkcije ministra.

Oreškoviću podrška 83 zastupnika

Tihomir Orešković dobio je podršku 83 saborska zastupnika za svoj tim suradnika kao i za ključne smjernice rada reformske Vlade. Orešković je sastav nove Vlade predstavio kao zdravi miks mladih i novih ljudi koji će dobro surađivati zajedno, a čine ga Tomislav Karamarko kao prvi potpredsjednik i Božo Petrov također potpredsjednik te 20 ministara

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene