Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šegon i službeno smijenjen

Ministri: U Vladi nema sukoba, Linićeva pozicija je čvrsta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Vlade Gordan Maras, Vesna Pusić i Rajko Ostojić ocijenili su u izjavama nakon sjednice Vlade da današnje razrješenje pomoćnika ministra financija Branka Šegona nije izazvalo sukobe u Vladi niti "zaljuljalo fotelju" ministra financija Slavka Linića.

Vlada je danas razriješila pomoćnika ministra financija Branka Šegona, priopćeno je nakon zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora"

Prije sjednice Vlade, ministar financija Slavko Linić je na novinarski upit o njegovu statusu u Vladi, budući da se smjenjuje njegov pomoćnik, kazao kako normalno radi svoj posao i nema drugih komentara.

Na pitanje kakav je njegov odnos s premijerom Zoranom Milanovićem, Linić je kratko odgovorio: "Odličan".

Ministar financija je u petak, 31. siječnja, na zahtjev predsjednika Vlade Zorana Milanovića, zatražio razrješenje svog pomoćnika Šegona, koji nije želio dobrovoljno odstupiti.

NOVO USTROJSTVO: Broj ureda državne uprave smanjuje se s 20 na pet

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras ocijenio je kako je "slučaj Šegon" završio onako kako je jedino i mogao, te ustvrdio da u Vladi zbog toga nema sukoba. "Ne možeš se baviti biznisom i biti političar, moraš se odlučiti, to je tako", kaže Maras. On smatra da između političara i njegova privatnoga biznisa, ako ga ima, treba biti "dva metra armiranog betona".

Upitan je li dobro za državu koja se bori s prekomjernim deficitom imati sukobe u Vladi, odgovorio je da sukoba u Vladi nema. "Imali smo standardu sjednicu zatvorenog tipa na kojoj smo neke ljude imenovali, a neke smijenili i to nije nikakav spektakl. Vlada radi najnormalnije i nema nikakva sukoba unutar Vlade", kaže Maras.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić odgovarala je na pitanje novinara je li dobro, u vrijeme kad za Europsku komisiju treba pripremiti dokumet o smanjenju prekomjernog deficita, imati "potrese" u Ministarstvu financija.

Ona smatra da je to Europsku komisiju ne interesira, nego samo mjere za rješavanje deficita. Upitana što misli o eventualnom odlasku ministra financija Slavka Linića, odvratila je da to uopće nije na dnevnom redu. Ona misli da je današnjim razrješenjem pomoćnika Branka Šegona taj problem stavljen ad acta.

"Niti ja, niti bilo tko drugi u Vladu nikada nismo vidjeli mogućnost da to ide na bilo koji način dalje", kaže Pusić. Ministar zdravlja Rajko Ostojić, potaknut novinarskim pitanjem je li uoči rebalansa proračuna dobro da se događaju nemiri u SDP-u i Vladi kad je riječ o poziciji miistra Linića, ustvrdio je da nema nereda i da je jučer u potpunom redu prošla sjednica Predsjedništva SDP-a.

Upitan je li pozicija Linića čvrsta, rekao je kako o tome odlučuje premijer Zoran Milanović i dodao da Linić svoj posao radi sjajno i da s njim vrlo dobro surađuje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene