Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reforma prije otkaza

Ministarstvo uprave: Nema optuštanja u javnoj upravi do 2020.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reforma javne uprave bit će teret vlade nakon idućih parlamentarnih izbora. Otpuštanja se neće dogoditi prije toga, tvrde u Ministarstvu uprave Arsena Bauka.

Javnoj upravi u Hrvatskoj potrebna je opsežna reforma, tek nakon koje mogu usljediti prekvalifikacije i otpuštanja prekobrojnih zaposlenih, Ističu u Ministarstvu uprave.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) Veće ovlasti Od iduće godine županije veće i važnije, oporba zgrožena: "Uhljebništvo u formi reforme"

"Sustavnu reformu javne uprave nije moguće provoditi bez prethodne analize poslovnih procesa i ljudskih resursa angažiranih u njihovoj provedbi, upozorava Ministarstvo. Da bi Hrvatska dobila prikladan sustav javne uprave, dodaje, najprije će se standardizirati i znatno pojednostaviti upravni postupci u službi građana i poduzetnika, a na temelju toga utvrditi i broj potrebnih službenika. Upravna tijela koja će preuzimati druga tijela, trebala bi uzeti i njihove zaposlene. Do viška ljudi trebao bi se prekvalificirati u roku od šest mjeseci, a dio će biti 'zbrinut'", piše u Prijedlogu strategije razvoja javne uprave, koje prenosi Novi list.

Novi rebalans proračuna: Kako će utjecati na plaće?

Baukovo ministarstvo priznaje da postoji višak u državnim i javnim službama, no otpuštanja smatraju neizvedivima prije 202. godine. Prije toga mora se dogoditi temeljita reforma, a ona će pasti na teret iduće vlade i u periodu od 2015. do 2019. godine. U Prijedlogu se ističe kako nije riječ o kratkom postupku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene