Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo: Svi su članovi posade dobro na otetom brodu Irene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brodovlasnici su ponovo stupili u kontakt sa zapovjednikom broda Irene otetog 21. kolovoza na kojem su i dvojica hrvatskih državljana i saznali su da su svi članovi posade dobro, objavilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Prema priopćenju MVPEI-ja koje potpisuje glasnogovornik Mario Dragun, vlasnici su ostvarili kontakt sa zapovjednikom broda koji im je rekao da su svi članovi posade dobro. Isto tako, kaže se u priopćenju, pregovori su i dalje u tijeku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MVPEI: Posada "Irene" ima dovoljno hrane i vode; pregovori se nastavljaju Slika nije dostupna Oteti Hrvati su dobro!?

Budući da ~e sigurnost posade brodC prioriWet, preEstavnici brodovlasnika nisu u mogućnosti iznositi više podataka u javnost, kaže se u priopćenju MVPEI-ja.

Japanski tanker MT Irene otet je 21. kolovoza u vodama kod Somalije, jednom od najopasnijih područja u svijetu po broju piratskih napada. Irene je jedan četiri broda oteta u to vrijeme u tom području. Ukupno je ove godine u vodama roga Afrike oteto 30 brodova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene