Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ponedjeljak sastanak

Ministarstvo: Stekli se uvjeti da se prekine štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom današnjeg posjeta Salonitu direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Vinka Mladinea, dogovoren je nastavak sanacije područja tvornice 'Salonit' u Vranjicu, te su se time stekli uvjeti da se radnici vrate na posao, izjavio je večeras glasnogovornik Ministarstva gospodarstva Tomislav Mazal.

Glasnogovornik Mazal najavio je da će se u ponedjeljak, 21. rujna, u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva održati sastanak resornih ministarstava s predstavnicima Hrvatske udruge sindikata (HUS) i radnika 'Salonita', da bi se dogovorile izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju i Zakona o zaštiti osoba oboljelih od azbestoze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malverzacije oko Salonita Državno odvjetništvo istražuje poslove oko zbrinjavanja azbesta Slika nije dostupna Policija priznala propust Mandić: Sankcionirat će one najniže u lancu

Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva pozivaju radnike Salonita da prestanu štrajk glađu, istaknuo je glasnogovornik Ministarstva gospodarstva.

Štrajkaši ne odustaju sve do osobne garancije Jadranke Kosor

Iako im je Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao osobni izaslanik premijerke Jadranke Kosor i ministrice zaštite okoliša Marine Matulović Dropulić obećao i zagarantirao kako će dio njihovih zahtjeva biti riješen odmah, a dio najvjerojatnije do kraja godine, devet radnika Salonita ne odustaju od štrajka glađu.

Nakon što su saslušali ponuđena rješenja radnici su zahvalili na zalaganju, no i poručili kako neće odustati dok god se ne riješe svi njihovi zahtjevi, tj. dok premijerka osobno i pismeno zagarantira da će se riješiti njihovi egzistencijalni problemi. Nije im kažu, dovoljno da se riješi samo dio njihovih zahtjeva, jer se takva situacija ponavlaj svakih nekoliko mjeseci. Štrajk će tako trajati sve dok se problem Salonita i azbesta ne riješi jednom zauvijek. (D.Ma/Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene