Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija priznala propust

Mandić: Sankcionirat će one najniže u lancu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je priznala težak propust prilikom privođenja Grge Mandića, samohranog oca troje djece i predsjednika solinske udruge oboljelih od azbestoze.

Teškog plućnog bolesnika strpali su u automobil i odvezli u Zagreb, jer ga je za povredu časti tužio odbjegli vlasnik Salonita Jozo Ćurković, a pritom njegovu djecu ostavili bez nadzora. Dobra je vijest da su grešku i priznali te pokrenuli stegovni postupak protiv policajaca.

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog protiv 33 ljudi Na snagu stupile prve sankcije EU-a zbog smrti Alekseja Navaljnog Slika nije dostupna Azbest Radnici 'Salonita' prosvjedovali pred Trgovačkim sudom u Splitu

Ogorčeni Mandić nije zadovoljan zakašnjelom pravdom. Iako je uhićenje iza njega, zna da nije gotovo. 'Godinama govorim o azbestu, ali nažalost ispaštaju mi djeca', pojasnio je Mandić. Zbog uhićenja tri policajca iz Solina bit će sankcionirana. 'Zatražio sam sankcije', rekao je Josip Bukvić, načelnik PU splitsko-dalmatinske. 'Isključivo zbog medija će biti sankcija, a sankcionirat će one najniže u lancu', uvjeren je Mandić.

Otac i majka djeci

Mandić je obolio od azbestoze zbog susjedne tvornice azbesta Salonit. Kada mu je prije tri godine u prometnoj nesreći poginula supruga, za troje djece on je i otac i majka. Uhićenje će djeca zauvijek pamtiti. 'Ja san čuo ujutro oko 6 da netko viče. Jedan mu je rekao neka se presvuče ili će ga onako sa pidžamom skupiti', prisjetio se sin Drago.

Podsjetimo, Mandića je tužio i na sud tjerao bivši vlasnik susjedne tvornice Salonit, Jozo Ćurković. Zasmetale su mu Grgine izjave o mutnim poslovima u tvornici Salonit i oko azbesta. U isto vrijeme, Ćurković se krije pred zakonom zbog optužbi za gospodarski kriminal. 'I Ćurković i država samo se žele dokopati terena sa što manje novca i što manje čišćenja tla, a to je kontaminirano', smatra Mandić.

>> Mandić: Policajce nije bilo briga ni za moju djecu

Mandića je policija brzo našla i uhapsila, a bjegunac biznismen Ćurković godinama slobodno živi. Za to vrijeme, ne zna se kakva je sudbina ugašene tvornice, kao ni to kada će Mandić opet morati na suđenje u Zagreb.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene