Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u Slavonskom Brodu

Ministarstvo: Najvažnije da koncentracija sumporovodika ne ugrožava zdravlje ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode izvijestili su o mjerama koje poduzimaju vezano uz koncentraciju sumporovodika u Slavonskom Brodu i ističu kako je najvažnije da postojeća koncentracija sumporovodika ne ugrožava zdravlje ljudi.

"Najvažnije je da postojeća koncentracija sumporovodika koju mjerimo u Slavonskom Brodu ne ugrožava zdravlje ljudi jer je značajno ispod propisane po mjerilima Svjetske zdravstvene organizacije", navodi ministarstvo u priopćenju te naglašava da poduzima brojne aktivnosti i želi trajno riješiti problemu jer to predstavlja smetnju stanovnicima zbog neugodnog mirisa.

U priopćenju podsjećaju da je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, odmah po preuzimanju ministarske dužnosti, uputio pismeni zahtjev resornom ministru u Republici Srpskoj za hitnim sastankom radnih skupina koje su 27. rujna i dogovorile nekoliko važnih koraka, a kao prvi, izradu katastra onečišćivača s obje strane rijeke Save.

Pročitajte i ovo Svađa zbog tambure - 1 Pukla žica Svađa između Grada i udruge dovela do bizarne situacije: "Mi ne tražimo radna mjesta, mi radna mjesta imamo" Ante Mikulić poteškoće u razvoju Ante (6) napokon može u gradski vrtić: "Iza nas je šest godina borbe..."

>> Slavonski Brod: Sumporovodik blizu rekordno visokih razina

Paralelno s time, na zahtjev ministra Zmajlovića, osigurana su sredstava u Fondu za zaštitu okoliša za uspostavu dodatne mjerne postaje u Slavonskom Brodu koja će trajno mjeriti kakvoću zraka, stoji u priopćenju.

Gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara jučer je izvijestio da je poslao pismo predsjedniku Ivi Josipoviću, premijeru Zoranu Milanoviću i mjerodavnim ministarstvima zbog sve češćih prekoračenja graničnih vrijednosti sumporovodika u zraku u kojem traži da se brže počne rješavati problem emisije štetnih plinova iz rafinerije nafte u Bosanskome Brodu.

Građanska inicijativa najavila je da će na sastanku sljedećeg tjedna razgovarati i o mogućim prosvjednim akcijama. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene