Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstrože mjere protiv škola

Diskriminacija: Žutim svjedodžbama obilježili učenike s problemima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv odgovornih osoba za protupropisno tiskanje različitih svjedodžbi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa poduzet će najstrože mjere, izjavio je glasnogovornik Duje Bonacci.

Budući da je Pravilnikom o sadržaju i obliku svjedodžbi i drugih javnih isprava te pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji u školskim ustanovama jasno propisano da se na istoj plavoj boji tiskaju svjedodžbe za sve učenike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa poduzet će, kako je napomenuo, protiv odgovornih osoba iz škola koje zbog nepoznatih razloga nisu poštovale spomenuti pravilnik najstrože sankcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika istina o bojama Mislite da crvena razbuđuje, a plava smiruje? E, pa nije baš tako! Slika nije dostupna Pražnjenje mozga Koje je boje haljina? KOGA BRIGA?! Ne mogu više, zapalite je...

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa do danas je zaprimilo samo jedan upit vezan uz tu problematiku, na koji je odmah odgovoreno. Ministarstvo poziva sve koji imaju informacije o tome u kojim školama nije poštovan pravilnik da se obvezno jave Upravi za inspekcijske poslove kako bi moglo poduzeti odgovarajuće mjere protiv odgovornih u školi. Pravilnik je donesen u ožujku 2010., poprilično jasno je napisan i nije se mijenjao, napominje glasnogovornik tog ministarstva. 

Žutom svjedodžbom pojedine škole namjeravale su navodno obilježiti učenike koji su završili redovitu nastavu, ali imaju poteškoće poput, primjerice, daltonizma, čime je napravljena diskriminacija među učenicima i prekršen Pravilnik o sadržaju i obliku svjedodžbi. Ravnateljima tih škola prijete otkazi.
(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene