Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili svoju stranu priče

Ministarstvo branitelja reagiralo na Vlahovićeve optužbe: "Pokušava se stvoriti nepostojeća afera"

Tomo Medved
Tomo Medved Foto: Damir Krajac/Cropix
Ministarstvo branitelja reagiralo je na prozivke novinara Marina Vlahovića da mu je potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved nudio suradnju.

Ministarstvo branitelja reagiralo je na optužbe novinara Marina Vlahovića da mu je potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved nudio "neku vrstu suradnje". Na njegove izjave u Ministarstvo je reagiralo priopćenjem.

"U povodu neistinitih navoda Marina Vlahovića u emisiji HRT-a Otvoreno kojima je prozvao potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda i Ministarstvo hrvatskih branitelja, insinuirajući javnosti da sudjelujemo u koruptivnim radnjama, utjecaju na medije i neosnovanim plaćanjima medija, najoštrije demantiramo lažne, manipulatorske i neosnovane tvrdnje.

S ministrom Medvedom novinar je ostvario kontakt istražujući provedbu mjera hitne sanacije na Banovini, te je tada upućen da objektivno i profesionalno izvijesti o temi o kojoj piše.

Ministar Medved mu je, kao i svim medijima, rekao kako je spreman na suradnju u smislu pružanja svih informacija koje su mu potrebne.

Pročitajte i ovo Provjereno - 5 Sustav je ignorirao Starica bez grijanja i hrane prepuštena samoj sebi: ''Sramota za državu, pas u štenari bolje živi!''

Ako je Marin Vlahović mislio i misli da netko ima veze s eventualnim koruptivnim radnjama u 2021. godini, zašto to govori tek sada i zašto tada nije prijavio nadležnim tijelima?

Kao što je i sam rekao u emisiji, nikakva sredstva mu nisu nuđena niti dana pa nam je nejasno što je htio postići svojim sinoćnjim nastupom.

Vezano uz njegove navode kako Ministarstvo hrvatskih branitelja financira "opskurne medije i tiskovine", ističemo da Ministarstvo ne provodi nikakve oglašavačke kampanje ni projekte, niti na bilo koji način financira medije.

Jedino što smo u proteklih gotovo osam godina mandata ministra Medveda sponzorirali su prilozi i objave vezane uz Domovinski rat i u prigodama obilježavanja nekoliko obljetnica poput VRO Oluja i Bljesak te Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, kao i objave In memoriama u tim prigodama.

Svi podaci o financiranju medija godišnje se dostavljaju Agenciji za elektroničke medije, podliježu revizijskim procesima te nikada nijedna objava Ministarstva hrvatskih branitelja nije bila upitna ni sporna.

Stoga smatramo da su ovakve paušalne, neutemeljene i lažne tvrdnje plasirane isključivo s ciljem obmane javnosti i pokušaja stvaranja nepostojeće afere", poručili su iz Ministarstva.

Odgovor je to na Vlahovićevo gostovanje u HRT-ovoj emisiji Otvoreno u kojoj je novinar izjavio da je cijela Vlada Andreja Plenkovića izrazito korumpirana i da afera Mreža nije izolirani slučaj, nego da je riječ o ustaljenom postupanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sud presudio "U početku je pila sok": Policajac dao supruzi da vozi! Nastao je kaos, sada je kažnjen

"Usudio bih se reći da je cijela ova Vlada Andreja Plenkovića u tom smislu, u odnosu prema medijima, izrazito koruptivna. Moji prvi kontakti koji su bili preko gospodina Marka Ljubića s potpredsjednikom Vlade, Tomislavom Medvedom, koji je molio, de facto, da prestanem komentirati njega u nekim svojim postovima i nudio je neki način suradnje", istaknuo je Vlahović.

"Tad se radilo o nekim financijskim aranžmanima i trenutno nisam ni pisao, nisam radio ni na Mreži. To je bilo nakon potresa na Banovini. I tada, pošto sam istraživao tamošnje malverzacije, koje su i dovele do toga da je gospodin gradonačelnik Dumbović optužen i da su istrage neke inicirane", dodao je. 

"Nažalost, to je samo mali dio kriminalne materije koja se tamo dogodila. Dio povezujem i s krugom ljudi oko gospodina Tomislava Medveda, potpredsjednika Vlade. Ja sam mu kazao neke apsurdne kriminalne stvari koje se tamo odvijaju i on ništa nije poduzeo. Ali ono što sam kasnije saznao je da i Ministarstvo branitelja financira neke opskurne medijske projekte, tiskovine koje nemaju puno veze. Vraća li se ili ne nekome dio tog novca, ne znam, napomenuo je Vlahović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene