Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ekonomičnije je'

Ministar Jovanović za obnovu stadiona na Poljudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je za boravka u Splitu izjavio kako nema ništa protiv zamisli o izgradnji novog nacionalnog nogometnog stadiona koji bi udomaćio jednu od skupina Europskog prvenstva 2020. godine, ali smatra kako bi ekonomičnije za tu svrhu bilo preurediti stadion Poljud u Splitu.

Zamoljen da iznese svoje stajalište o zamisli izgradnje nacionalnog nogometnog stadiona, koju je nedavno spomenuo predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker, ministar Jovanović je istaknuo kako je on svoje stajalište iznio i 'davno prije' sadašnje priče o nacionalnom stadionu.

'Meni se čini da bi najekonomičnije i najsvrsishodnije bilo da se obnovi stadion Poljud u Splitu, koji je zapušten nebrigom bivših uprava. Po mojem mišljenju njegovim uređenjem može se dobiti sjajan objekt koji može biti domaćin jednoj od skupina Europskog prvenstva 2020. godine. Ako netko ima novaca da gradi nekakav drugi stadion koji će biti puno skuplji - zašto ne, ali ne na teret proračuna građana Republike Hrvatske', rekao je Jovanović.

>>
Split: Vatrogasci za vrijeme derbija neće više stajati uz teren

Predsjednik HNS-a Davor Šuker je prilikom podnošenja kandidature Hrvatske za domaćinstvo jedne skupine Europskog prvenstva 2020. godine, koje će se održati u 13 gradova u više europskih zemalja, izjavio kako se 'nadamo podršci Uefe, Europske komisije i hrvatske Vlade u ostvarenju našeg sna o izgradnji nacionalnog stadiona kakav zaslužuje Top 10 reprezentacija svijeta'.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već je izrazio spremnost da se taj nacionalni nogometni stadion gradi u Zagrebu.

'Mi ćemo do 2020. godine napraviti nacionalni stadion. Potencijalne su lokacije 'Plavi vulkan Kajzerica' ili postojeća lokacija na Maksimiru, a treća lokacija, koju ću ja predložiti, nije u gradu već na administrativnoj granici blizu južne obilaznice pokraj novosagrađenog mosta', rekao je Bandić medijima.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je novinarima izjavio kako se slaže sa prijedlogom ministra Jovanovića da se za potrebe Europskog prvenstva 2020. godine preuredi stadion Poljud te da su za to već obavljene i neke pripreme.

'U ponedjeljak ćemo ministru Jovanoviću, Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta te Vladi RH dostaviti cjelokupnu dokumentaciju, odnosno projekt za preuređenje Poljuda kojeg je u povodu 100. godišnjice postojanja Hajduka napravio prof. Boris Magaš', najavio je Baldasar.

Na upit koliko bi stajala ta obnova stadiona Poljud, Baldasar je kazao kako se procjene kreću između 30 i 100 miljuna eura, ali, kako se izrazio, 'naći ćemo se negdje u sredini'.

'To grad Split ne bi ništa opteretilo jer bi se ta sredstva mogla namaknuti europskih fondova, a malo će i država dati', smatra Baldasar.

Po Baldasarovim riječima Split želi biti domaćin jednoj od skupina Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine i zaslužuje potporu u obnovi stadiona Poljud u kojeg se nije ulagalo od 1979. godine.

'Ovaj ministar, ovo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, ova Vlada, a i moja malenkost napravit će sve da renoviramo stadion Poljud' zaključio je Baldasar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo HNS-ov kamp u Velikoj Gorici Anketa Dnevnika Nove TV Tko bi trebao platiti izgradnju stadiona u Hrvatskoj? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Tema dana Što mislite o obnovi maksimirskog stadiona?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene