Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruzinavi brodovi

'Pošaljite i ministra turizma nek i on dođe vidit, on se slika svagdi di je lipo nek se i ovdje poslika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problem ruzinavih brodova uskoro bi mogao biti i napokon riješen.

Ruzinovi brodovi koji su već mjesecima nasukani na splitskom Marjanu i otoku Čiovu kod Trogira idući bi tjedan mogli biti otegljeni. Najavio je to ministar Siniša Hajdaš Dončić kojeg su ondje dočekali zabrinuti mještani, a on se svima koji žive od turizma ispričao.

Inače, pri dolasku na Čiovo ministar je koristio brod Lučke kapetanije i tako izbjegao uobičajene kilometarske kolone na ulazu u Trogir.


Turisti su već navikli na ruzinove brodove. 'To ne može biti atrakcija, takav brod konzerva ovdje stoji što nije dobro za turiste. Ne izgleda lijepo', kazao je jedan turist iz Slovenije.

Puno je problema ovaj brod donio i Ivanu Ladišiću kojemu gosti nisu htjeli doći. Ministar Hajdaš Dončić očekuje micanje prvih brodova idući tjedan. 'Pošaljite i ministra turizma nek i on dođe vidit, on se slika svagdi di je lipo nek se i ovdje poslika', poručio je gospodin Ladišić ministru Lorencinu.

Pročitajte i ovo Trogir Pod zaštitom UNESCO-a Kamen u povijesnim ulicama zamijenili novim, građani bijesni: "Dragi turisti, dođite u Trogir, grad kojim vlada glupost i nepromišljenost" Sabina Tandara Knezović i Siniša Hajdaš Dončić - 2 "Ako se Plenković ukakio..." Bivši Milanovićev ministar: ''Ovo je igra velikih karata, stavili smo sve na crveno''

PRIZORI OD KOJIH BOLI GLAVA Uskoro stiže spas za tisuće turista

Na to joj je ministar Hajdaš Dončić odgovorio kako je on u državi zadužen za loše stvari pa onda dolazi gdje je loše. U utorak se očekuje potpisivanje ovršne isprave vlasnika brodova s Lučkom kapetanijom i CERP-om. No, i tu je moguć problem.

'Ukoliko oni to ne potpišu, a ja se nadam da će pametna glava potpisati, onda će jednostavno država uzeti te brodove i na teret poreznih obveznika tih 12 milijun kuna otegliti i na kraju parnicom na sudu pokušati nadoknaditi štetu', kazao je ministar.

Ministar je obišao i radove na novom čiovskom mostu. No, već poznate kilometarske kolone u Trogiru ministar je - zaobišao. U obilazak nasukanih brodva išao je brodom lučke kapetanije.
Izgradnjom čiovskog mosta trebale bi nestati glavobolje Trogirana zbog gužvi. A prije toga - nasukani brodovi će se - otegliti.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene