Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epilog prosvjeda u Savskoj

Ministar Ostojić zatražio nadzor nad policajcima koji su priveli prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Zatražio sam nadzor nad postupanjem policijskih službenika prema Marku Grahovcu, a protiv istog nema podnošenja prekršajne prijave...' objavio je ministar Ostojić na svojem facebook profilu.

Marka Grahovca koji je prosvjedovao protiv nezaposlenosti mladih u četvrtak u Savskoj ulici, preko puta šatora u kojem branitelji prosvjeduju puna četiri mjeseca, zagrebačka policija je privela i potom najavila da će ga prekršajno prijaviti zbog narušavanja javnog reda i mira.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slika nije dostupna ŠATOR ODLAZI 555% ZA HRVATSKU Branitelji pojasnili zašto baš sada odlaze iz Savske

Tridesetogodišnji muškarac držao je bijele gaće u ruci i nosio natpise "Ja imam PTSP od nerada", "Ili posao ili kalašnjikov" i "Karamarko odi doma".

U policiji su rekli da je muškarac vikao pa je priveden na prekršajnu obradu nakon čega je pušten, no kazali su da će biti prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira.

Međutim, u večernjim satima na svom Facebook profilu oglasio se ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koji je napisao:

''Zatražio sam nadzor nad postupanjem policijskih službenika prema Marku Grahovcu, a protiv istog nema podnošenja prekršajne prijave...'

Iz MUP-a su priopćili 'da je ministar unutarnjih poslova od mjerodavnih službi zatražio nadzor nad postupanjem policije u konkretnom slučaju. Također, izvješćujemo da protiv M.G. policija nije podnijela optužni prijedlog zbog eventualnog počinjenja prekršaja'.

Grahovac je za vrijeme prosvjeda došao u verbalni okršaj s braniteljima.

"Borim se s ove strane ceste, vi se borite s one strane ceste", rekao je prosvjednicima. Prema snimci s mjesta događaja, muškarac se poriječkao s braniteljima koji prosvjeduju preko puta. Jedan muškarac pitao ga je "koliko si bio u rovu", na što je odgovorio "gdje je moj rat gospodine, želim ja u rat, želim se ja za nešto boriti". Dodao je da ne podcjenjuje branitelje ni njihov doprinos već da se bori za mlade koji su pobjegli iz države.

VIDEO i FOTO Predsjednica kod branitelja

Na dobacivanja što ne ode kod (premijera Zorana) Milanovića odgovorio je da neka HDZ vrati novac pa će biti za sve.

Prosvjednicima je zasmetao njegov transparent protiv predsjednika oporbenog HDZ-a Tomislava Karamarka, a nezadovoljni su bili i njegovom tvrdnjom da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović lagala i da nema veze s gospodarstvom.

Zbog privođenja muškarca koji je prosvjedovao, reagirao je Centar za mirovne studije.

"U Centru za mirovne studije smo zgroženi današnjim postupanjem policije prema gospodinu Marku Grahovcu kojeg su policajci priveli zbog navodnog narušavanja javnog reda i mira, nakon što je mirno i nenasilno prosvjedovao u Savskoj 66", priopćio je Centar.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene