Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virtualna karta gradova

Tko nas to snima? Ministar Ostojić provozao bicikl Google Street Viewa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Veljko Ostojić bio je na predstavljanju Google Street Viewa i tom je prilikom isprobao bicikl kojim se snimaju kadrovi virtualnih mapa.

Tvrtka Google svoju će uslugu virtualne šetnje gradovima službeno je predstavila na konferenciji za novinare u Zagrebu, no bicikl opremljen kamerom koja snima panoramu od 360 stupnjeva dan ranije je počeo vožnju glavnim gradom Hrvatske. Osim Zagreba Google street view snimat će virtualne karte i drugih hrvatskih gradova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pomoć pružena u bolnici Muškarac (81) autom naletio na 11-godišnjeg dječaka: Težina ozljeda nije poznata Ilustracija Pitanje budućnosti Desničarske vlasti vraćaju automobile na ulice gradova: Ta odluka mogla bi im se obiti o glavu na više načina

Google Street View započeo je kao eksperimentalni projekt u svibnju 2007. godine. Prvi automobil opremljen kompjuterima, kamerom, laserom i GPS uređajem vozio se gradovima i snimao fotografije koje su kasnije spojene u galeriju. Upravo te galerije slika omogućavaju građanima virtualnu šetnju gradovima koje možda drugačije i ne bi mogli posjetiti.

>> Napokon i u Hrvatskoj: Stigao Google Street View!

Galeriju Google Street View snimki iz Hrvatske možete pogledati i OVDJE, a ukoliko sami želite istraživati dovoljno je putem vašeg web preglednika otići na Google Maps servis i zumirati pogled do kraja, primjerice u Zagrebu.

Sve registarske oznake automobila i druge slične stvari koje mogu kompromitirati privatnost građana, na virtualnim kartama hrvatskih gradova su zamućene.

Ukoliko ste na hrvatskom Google street View servisu primijetili snimljene sebe same ili nešto zanimljivo oko mjesta gdje živite ili bilo gdje drugdje, pošaljite nam na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene