Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Jovanović najavio

'Splitska škola Pujanki bit će dovršena do 14. listopada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Graditeljski radovi na Osnovnoj školi Pujanki u Splitu bit će dovršeni do 14. listopada, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Dodao je i da će se tehnički pregled novoizgrađene sportske dvorane Obrtno-tehničke škole u tom gradu obaviti 17. listopada.

Ministar Jovanović obišao je danas gradilišta splitske Osnovne škole Pujanki, gdje su radovi prekoračili rokove za dvije godine te Obrtno- tehničke škole gdje je izgradnja sportske dvorane dovršena i prije predviđenog roka.

"Na današnjem sastanku koordinacije osnovne škole Pujanki utvrđeno je da nema niti jednog razloga koji bi onemogućio useljenje učenika u nju 14. listopada", izjavio je ministar Jovanović novinarima nakon obilaska dviju splitskih škola.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

>>Gradonačelnik BIJESAN: Gospođo, koliko imate radnika na gradilištu? To morate znati!

Istaknuo je da su na današnjem sastanku koordinacije roditelji zaprijetili da će njihova djeca, koja trenutačno pohađaju nastavu u nekoliko splitskih škola, bojkotirati nastavu 15. listopada ako škola dotad ne bude dovršena.

Ministar smatra da potrebe za bojkotom neće biti jer je danas tvrtka Fenix koja izvodi radove potvrdila da će škola 14. listopada biti spremna za nastavu. Ako škola ne bude spremna, dodao je, krivnju će snositi izvođači.

"Krivnja se može snositi na temelju penala koji se mogu naplatiti, ali i tako da taj izvođač ubuduće više nikad ne dobije posao na natječajima koje bude raspisivalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta", poručio je ministar Jovanović.

Za novoizgrađenu sportsku dvoranu Obrtno-tehničke škole ministar je rekao kako taj primjer pokazuje da izvođači mogu završiti posao i prije roka i bez prekoračenja financijskog plana. Po njegovim riječima u toj će sportskoj dvorani, za koju će tehnički pregled biti obavljen 17. listopada, nastavu tjelesne i zdravstvene kulture pohađati učenici triju splitskih škola. (Hina)

 

 

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene