Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sedam godina

Ministar obrane Kotromanović će vratiti Dunju Gotovinu u MORH?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dunja Gotovina, supruga generala Ante Gotovine i prva pukovnica u HV-u, već pet godina čeka da se vrati na posao u MORH-u.

Podsjetimo, ona je 2004. godine dobila otkaz u MORH-u, u vrijeme ministra Berislava Rončevića. Dvije godine kasnije, nakon što je Dunja Gotovina tužila MORH zbog nezakonitog otkaza, a Upravni sud presudio je u njezinu korist. Otad je prošlo pet godina, a supruga Ante Gotovine i dalje čeka da je se vrati na posao u MORH-u.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje

'Bit ću maksimalno kooperativan, raspitat ću se i vidjeti kako da zaključimo ovaj proces, nagodbe još nema, no ako pravna država zaključi da se Dunja vraća na posao u MORH, tako će i biti', rekao je za Večernji list novi ministar obrane Ante Kotromanović.

Kotromanović Dunju Gotovinu može legalno vratiti na posao, a čitav proces ubrzalo bi i odobrenje DORH-a, koji u tom slučaju zastupa interese države.

U međuvremenu, Dunja Gotovina od države nije dobila niti kunu od presude Upravnog suda, a živi od mirovine supruga, koji se nalazi u zatvoru, nakon što ga je haški sud proglasio krivim za ratne zločine u Domovinskom ratu. MORH joj duguje već sada između 600.000 i 700.000 kuna, no dosad se Dunja Gotovina nije uspjela nagoditi za odštetu te živi od 6.000 kuna mirovine supruga Ante.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene