Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA O NESREĆI NA VOJNOM POLIGONU

'Ovo je bio zadnji dio obuke koji je mladić trebao proći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane, Josip Buljević, za Dnevnik Nove TV govorio je o istrazi o uzrocima nesreće na vojnom poligonu kod Karlovca u kojoj su dvojica vojnika teško ozlijeđena na obuci. Stanje 23-trogodišnjeg pripadnika časničke škole i dalje je ozbiljno, dok je njegov instruktor stabilno.

Što su pokazali rezultati istrage? I sami ste u srijedu potvrdili da je eksploziv aktiviran prerano.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Ilustracija Podnesena kaznena prijava U prometnoj nesreći teško ozlijeđena pješakinja (69): Vozač se zaustavio na zebri pa ponovno krenuo i udario je

Bilo bi neozbiljno da sada govorimo o rezultatima istrage. Naša Povjerenstva vrlo intenzivno rade svoj posao i vrlo brzo ćemo znati rezultate, možemo samo nagađati rezultate, no to bi zaista bilo neozbiljno.

Rekli ste da se istraga vodi na razini tri povjerenstva. Jesu li pogriješili oni ili je do eksploziva?

Ministarstvo obrane je u ovome trenutku koncentrirano na to da pružimo sve uvjete za liječenje naših pripadnika, službenike naših Oružanih snaga, trudimo se da im damo najbolju liječničku skrb, da budemo u kontaktu s njihovim obiteljima. Koncentrirani smo na to da, koliko god možemo, iz ove nesreće izvučemo ono što se može izvući. Istrage se provode i doista bi bilo prerano špekulirati o bilo kakvim rezultatima.

U srijedu je vojna policija bila na poligonu, razgovaralo se s vojnim instruktorima i sa polaznicima, jeste li od njih dobili neka saznanja?

Dobili smo informacije međutim taj posao rade Povjerenstva. Oni će vrlo brzo dovršiti svoj posao. Instruktor već dugo godina radi svoj posao, slične je stvari radio već jako puno puta, mladić koji je stradao je bio pri samom kraju obuke, ovo je bio zadnji dio obuke koji je trebao proći, prije promocije i nažalost dogodio se taj nesretni slučaj.

Jeste li osobno razgovarali s obitelji?

Nisam osobno, ali naše službe su u stalnom kontaktu s obitelji. Oni imaju svu pomoć i naših stručnih službi i naše logistike i nastojimo im pomoći u ovom trenutku koliko god možemo.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene