Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne treba im, ali...

Ministar Kuščević ukida obvezu izrade energetskog certifikatra za iznajmljivače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Lovro Kuščević ukida obvezu izrade energetskog certifikata za iznajmljivače. Tu obvezu ne sadrži, tvrdi ministar, ni europska direktiva. Povrata novca za one koji su ga već izradili neće biti - ali će, kaže ministar, imati pogodnosti kod prijava za bespovratna sredstva iz Europskih fondova. Bivša ministrica ovom odlukom nije oduševljena.

Ministar Kuščević je odlučio - obvezu izrade certifikata ukida. 'Ta odluka je u skladu sa odlukom i europske komisije, danas ću potpisati pravilnik', rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Ashley Inman Raste zanimanje Kako u SAD bez vize: I dalje treba ispuniti nekoliko uvjeta, donosimo korake Lovro Kuščević na sudu Optužno vijeće "Očekujem fer i korektnu odluku", poručio je Kuščević. Optužno vijeće nije odlučilo o osnovanosti optužnice protiv njega

U suradnji s ministarstvom turizma i dalje će, kaže, poticati izradu certifikata jer će iznajmljivači upravo s tim dokumentom koji vrijedi deset godina, imati mogućnost prijave za nepovratna sredstva EU fondova.

Ministrovu odluku nije dobro dočekala Udruga certifikatora. Pitaju se tko će nadoknaditi štetu nastalu ovom odlukom.

Više pogledajte u prilogu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene