Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Špijunirao bivšu suprugu?

Ravnatelj policije ne želi otkriti u kojem je svojstvu ispitan Brkić, odvjetnik: "Policija evidentno dila s informacijama"

Podpredsjednik Sabora Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Podpredsjednik Sabora Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Podpredsjednik Sabora Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Na nedjeljnoj komemoraciji u Jasenovcu odana je počast žrtvama, ali se pričalo i o političkim aktualnostima. Ministar Kuščević i premijer Plenković komentirali su nove optužbe protiv Milijana Brkića - o tome kako je navodno špijunirao svoju bivšu suprugu.

 "Nisam pratio u kojoj je fazi ta istraga i koji je status godspodina Brkića, no ne treba raditi pritisak na istražna tijela već ih pustiti da oni naprave svoj posao. Mi u HDZ-u ne volimo da se ni za jednoga člana Hrvatske demokratske zajednice vežu istrage, afere ili možebitna kaznena djela", rekao je ministar Lovro Kuščević na komemoraciji u Jasenovcu nakon što su ga novinari upitali o trenutno gorućem dnevno-političkom pitanju - optužbi da je Milijan Brkić špijunirao vlastitu bivšu ženu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vijesti iz BiH Pristižu reakcije Vlade na tvrdnje o obavještajnoj aferi: "Neka se pozabavi pitanjem u svojoj zemlji" Slika nije dostupna Afera SMS Milijan Brkić poručio: "Nisam od onih koji napuštaju borbu, ostajem se boriti još više i jače"

Premijer Andrej Plenković također je rekao kako nije pretjerano upućen u novu aferu Milijana Brkića. 

"Pročitao sam sinoć u medijima i vidio sam priopćenje MUP-a, no ne bih komentirao ništa jer nemam provjerene informacije", kratko je rekao Plenković naglasivši i kako ne misli da se ova afera može imati negativan utjecaj na kampanju HDZ-a. 

"Ne znam kakve to veze ima ni s kandidadtima ni s europskim izborima. Ni uz najbolju volju ne pronalazim poveznicu", rekao je Plenković. 

Zaključio je kako on pušta institucijama i ljudima da rade svoj posao, te da on ne može govoriti o slučaju Milijana Brkića jer ne zna što se sve nalazi u tom predmetu. 

Nikola Milina, glavni ravnatelj policije, rekao je da su u sklopu istraživanja afere SMS otkrivena druga kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka. Odbio je, međutim, reći u kojem je svojstvu ispitan Milijan Brkić. 

"Policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s Državnim odvjetništvom i kao i u svim drugim kriminalističkim istraživanjima prikuplja obavijesti od građana i ispituje, ako je potrebno, osumnjičenike", rekao je Milina.

Brkićev odvjetnik Ivo Farčić ističe da elemenata kaznenog djela ima samo za curenje informacija iz državnih institucija. O neslužbenim nagađanjima kako je Brkić preko Varge nadzirao elektroničku poštu bivše supruge - što nitko iz policije ne želi komentirati - kaže.

Brkićev odvjetnik optužuje za dilanje informacijama

"Smatramo vrlo bešćutnim da se ovakve konstrukcije o gospodinu Brkiću iznose u javnost i još se u to uvlači i njegova obitelj, ne želimo nagađati o razlozima zašto se to radi, ali smo sigurni da je takva praksa nezakonita" , rekao je Farčić.

Policiju je prozvao zbog curenja informacija čime se, kaže, njegovom branjeniku narušava pravo na obranu ako je riječ o početku kaznenog postupka, a ako se ne radi o početku kaznenog postupka onda mu se narušava cijela mreža drugih prava, kao što su pravo na privatnost i pravo na obitelj.

"Apsolutno bi bilo katastrofa da mi dajemo bilo kakav legitimitet nečem takvom u čemu ne možemo sudjelovati na bilo koji način, ne daju nam spis, pričaju što hoće, evidentno dilaju s informacijama i niti komentarom ne želimo im dati legitimitet za takav postupak",kaže Farčić.

Podsjetimo, u novom kraku afere SMS došlo se do indicija da je Milijan Brkić presretao računalnu poštu svoje bivše supruge. 

"Cirkus koji je počeo prije 10 mjeseci, ide dalje, a kao što sam već rekao, u njemu i dalje ne želim sudjelovati. Za sada ću samo nadodati da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije", rekao je Brkić za Dnevnik Nove TV. (I.M./D.I./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene