Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć poplavljenim područjima

Maras najavio potpore za obrtnike i poduzetnike: 'Osigurat ćemo refundaciju cjelokupne štete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras naveo je kako će maksimalni iznos potpora biti do 1,4 milijuna kuna.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je u petak u Županji kako će ministarstvo uskoro raspisati mjeru za obrtnike i poduzetnike s poplavljenih područja u sklopu koje će se interventno osigurati 25.000 kuna poticajnih sredstava po svakoj zaposlenoj osobi kod obrtnika i poduzetnika na stradalim područjima kako bi održao postojeći broj zaposlenih na tom području.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika? Andrej Plenković i Karlo Ressler Uoči izbora HDZ oštro startao novu kampanju i napao SDP: "Štetočine! Išli su protiv nacionalnih interesa"

'Garantiram vam da ćemo ove godine izaći iz recesije'

'To će biti inicijalni dio. Nakon što se popišu sve štete i vidi koliko novca treba osigurati, sukladno propisima EU, možemo osigurati refundaciju cjelokupne štete za obrtnike i poduzetnike na pogođenim područjima", kazao je Maras nakon što je bio nazočan sastanku Državnog stožera za zaštitu i spašavanje.

Dodao je kako naravno to neće ići u mjesec, dva, ali očekuje kako će se do kraja godine krenuti sa potpunom obnovom oštećenih objekata kako bi ljudi što prije počeli raditi.

Također je naveo kako će maksimalni iznos potpora biti do 1,4 milijuna kuna.

Maras: 'Prioritet je izvući zemlju iz krize, a ne baviti se stranačkim stvarima'

Novinare je zanimalo i misli li je li u SDP-u moguć raskol, na što je kazao kako to ne može komentirati.

'Svaki dan me to pitaju i više mi je dosta odgovarati na ta pitanja. Želim da o tome razgovaramo u stranci, a to će se sutra dogoditi', poručio je.

Ministar Maras posjetiti će tijekom dana u poplavama stradala područje Gunje i Drenovaca, gdje će se susresti s predstavnicima lokalnih vlasti te tamošnjih obrtnika i poduzetnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene