Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pazite na učenike'

Ministar Fuchs čestitao početak školske godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs uputio je čestitku u povodu početka školske godine 2011/2012. svim učenicima roditeljima i skrbnicima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima poželjevši im dobre rezultate u novoj školskoj godini.

'Tijekom sljedeća dva tjedna u osnovne i srednje škole diljem Hrvatske krenut će više od pola milijuna učenika. Stoga ovim putem molim sve, posebice one koji su sudionici u prometu, da prilikom izlaska na ceste, osobito u blizini škola obrate pažnju na naše učenike', poručio je ministar.

Prvašićima koji po prvi puta sjedaju u školske klupa i kojih je ove godine preko tisuću i pol više, poželio je dobrodošlicu uz želju da im škola postane drugi dom - mjesto radosti i druženja, gdje će osim novih spoznajna i znanja steći i brojne nove prijatelje te provesti svoje najljepše godine.

Ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola ministar želi školsko ozračje protkano kreativnošću i radom, prijateljstvom i uzajamnim prihvaćanjem te učitelje koji će im, zajedno s roditeljima, biti istinska potpora u učenju.

Djelatnicima u školstvu koji su najzaslužniji za funkcioniranje sustava obrazovanja Fuchs pak poručuje kako je njihov predan profesionalni rad dugoročni zalog hrvatske budućnosti jer su brojne buduće generacije izravan plod njihova truda i zalaganja.

U čestitci ministar podsjeća i na neke novine na počeku ove školske godine, poput lakših torbi i zadržavanja istih cijena udžbenika, kao i na uvođenje fleksibilnijeg kalendara školske godine, kojim je odluka o početku nastave i trajanju zimskih i proljetnih praznika povjerena županijama.

Odjeli u osnovnim školama prilagođeni su pedagoškim standardima što znači da nije jedan nema više od 28 učenika, a učitelji, nastavnici i stručni suradnici prošli raznolika stručna usavršavanja, što će ih zasigurno ojačati u odgojno-obrazovnom radu ove školske godine, navodi Fuchs.

Napominje i da je državna matura ove godine potvrdila svoj smisao jer nije bilo niti jedne primjedbe tijekom njezine provođenja.

Velika želja jest i da se i učenici osmih razreda od sljedeće školske godine u srednje škole upisuju iz svoje sobe ili učionice, pa je u pripremi projekt e-upisa u srednje škole, čime želimo njih i njihove roditelje, poštedjeti stresa i neizvjesnost na samom kraju osnovnoškolskoga obrazovanja, ističe se u čestitci ministra znanosti, obrazovanja i športa u povodu početka nove školske godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Prosvjed učitelja Uredba o koeficijentima Ministarstvo objavilo koliko će rasti plaće učiteljima, Fuchs poručio: "Ovo je najveće povećanje dosad!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene