Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi u Splitu

Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za Dnevnik Nove TV otkrio je kakvo je stanje ozlijeđenih policajaca u huliganskim neredima u Splitu te kako policija planira spriječiti nerede u nedjelju kada Hajduk gostuje u Rijeci.

Od trojice policajaca ozlijeđenih u navijačkim neredima u Splitu, dvojica su odmah puštena na kućno liječenje, dok je treći operiran, ali se dobro oporavlja.

O tome kako spriječiti nerede i navijačko nasilje s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem razgovarala je novinarka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

"Kriminalističko istraživanje se nastavlja i ja sam uvjeren da će policija radom doći do još nekih počinitelja. Važno je da svi koji su odgovorni za ovakvu vrstu kršenja zakona, bilo prekršajnih ili kaznenih, odgovaraju i to će se dogoditi", komentirao je Božinović i dodao kako je za sprječavanje nereda važno preventivno djelovanje.

"Ja ću reći vrlo jasno, jer vidim danas nekakve izjave, u ovom mandatu smo se upravo posvetili preventivnom radu. Večeras je tu puna Kutija šibica. Raditi s djecom, to je ono što su ovi koji danas govore propustili raditi", komentirao je Božinović izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV

"Mi smo prošle godine 70 tisuća osoba, a od toga je najveći broj su djeca, educirali kroz akcije, seminare i radionice. I to je jedini način. Oni koji sada prozivaju, njima u četiri godine nije palo na pamet imati ovakav program, nije im palo na pamet raditi s djecom. Ta djeca koja su bila mlada u doba kad su oni vodili Vladu su danas možda razbijači, a ne navijači", zaključio je ministar Davor Božinović.

Zadovoljan je, kaže, kako je policija postupila tijekom nereda u Splitu. 

"Policija radi sjajan posao, a politika, ja i predsjednik Vlade, stvaramo uvjete kakve nikad nisu imali. U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, hrvatski policajac početnik je imao manju plaću od svog kolege u Bosni i Hercegovini", zaključio je Božinović i dodao kako predsjednik Milanović ne razumije kako se radi taj posao.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nakon utakmice Dinama i Hajduka Milanović o neredima u Splitu: "Navijači su žrtve nebrige i nesposobnosti Plenkovićeve vlasti"

Cijeli timovi radit će i na osiguranju utakmice Rijeka - Hajduk u nedjelju, zaključio je ministar Božinović.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene