Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Proslava "Oluje": Ministar Krstičević ponovio koja je tajna velike pobjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Dnevnika Nove TV bio je ministar obrane i potpredsjednik Vlade, Damir Krstičević.

Ministar obrane Damir Krstičević prisjetio se kako je bilo 1995., prilikom oslobođenja, ući u grad Knin. A danas, više od dvadeset godina nakon tog povijesnog događaja je ministar u hrvatskoj Vladi. ''Nisam očekivao da će nakon 22 godine hrvatska Vlada biti u Kninu, da ćemo se baviti gospodarskim temama, razgovorima o Domovinskom ratu'', rekao je. Dodaje da mu je čast biti ministar u Vladi, ali da taj posao snosi i odgovornost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Humanost na djelu Damir Krstičević prvi put progovorio o spašavanju srpskog vojnika na ratištu: "Dobro je, ne tribaš plakat, ne boj se... Izliječit ćemo mi tebe, nismo mi četnici"

Pozvao je na dostojanstveno obilježavanje ''Oluje''. '''Oluja je simbol vojničkog junaštva, uspjeha. To je kruna svih naših pobjeda i tajna te naše pobjede u Oluji su ljudi, hrabri i odvažni hrvatski branitelji'', rekao je

Smatra da bi pokojni predsjednik Franjo Tuđman bio zadovoljan s Hrvatskom danas. ''Vidjeli ste da se Hrvatska razvija, vidjeli ste što naši saveznici SAD kažu – da je 'Oluja' vrhunski pripremljena operacija, vrhunski izvedena, da ju je izvela organizirana, pobjednička vojska i policija koja je imala odlično vodstvo i odlične policijske smjernice prvog hrvatskog predsjednika i vjerujem da bi sigurno predsjednik Tuđman bio zadovoljan što i 22. godinu slavimo'', kazao je ministar.

Upitan je i o ostavci koju je podnio pa povukao nakon kritika koje je na račun djelovanja vojske uputila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. ''Ja sam ministar obrane koji radi svoj posao, želim razvijati hrvatsku vojsku, najvažnije pitanje je rješavanje pitanja borbenog zrakoplovstva i nadam se da ćemo to riješiti do kraja godina, da ćemo te zrakoplove imati tijekom hrvatskog predsjedanja EU'', kazao je.

Što je još rekao ministar Krstičević, provjerite u priloženom videu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene