Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Službe rade na tome"

Ministar Bošnjaković: "Detalji o Todorićevu izručenju nisu za javnost''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u srijedu nije želio govoriti o predstojećem izručenju osnivača Agrokora Ivice Todorića, rekavši da "detalji o tome nisu za javnost".

„Nadležne službe rade na tome i detalji o tome nisu za javnost“, kazao je Bošnjaković nakon otvaranja plenarne sjednice Savjetodavnog vijeća europskih sudaca (CCJE) odgovarajući na novinarsko pitanje zna li se datum Todorićeva izručenja i kako će ono biti izvedeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sletio iz Italije Izručen Hrvatskoj: Naoružani policajci doveli osumnjičenog za ubojstvo u tramvaju Slika nije dostupna gotovo tri godine u zatvoru Julian Assange se može žaliti britanskom Vrhovnom sudu u vezi izručenja SAD-u

U međuvremenu, Ivica Todorić je krenuo za Hrvatsku.

Bošnjaković u srijedu nije htio komentirati ni podnošenje kaznene prijave zbog sumnje u političku korupciju protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i saborske zastupnice Marije Puh podnijeli predstavnici Živog zida.

„Nemam komentara. To je stvar Državnog odvjetništva koje prijavu treba ispitati. Prijavu Živog zida nisam vidio niti znam nešto o tome pa stoga predmet ne bih komentirao, a smatram kako nisam ni pozvan takvo što komentirati“, kazao je Bošnjaković nakon otvaranja plenarne sjednice Savjetodavnog vijeća europskih sudaca (CCJE).

Prijava Živog zida je podnesena zbog sumnjivog zaposlenja brata Marije Puh u ZET-u svega nekoliko mjeseci prije njezina prelaska u klub zastupnika BM 365 – Stranka rada i solidarnosti kojoj je na čelu Milan Bandić. Predsjednik Živog zida Ivan Sinčić je nakon podizanja kaznene prijave naglasio kako će njegova stranka nadopuniti prijavu ukoliko se pojavi indicija da je u tom slučaju bilo i davanja mita.

Ministar Bošnjaković se u razgovoru s novinarima osvrnuo na prijepore između Vlade i predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović oko Marakeškog sporazuma.

„Oko Marakeškog sporazuma vjerojatno će se odrediti stav. informacije koje su vezane za Marakeški sporazum koji nudi čitav niz mjera vezanih za situaciju s migrantima su dobrodošle. Valja naglasiti kako te mjere nisu pravno obavezujuće, no o njima svakako treba razgovarati, pogotovo u međunarodnom ambijentu i s drugim državama jer nude mjere koje je moguće uvesti u unutarnji sustav kako bi se to pitanje rješavalo što kvalitetnije“, rekao je Bošnjaković.

Ministar pravosuđa komentirao je i slučaj dvije zaposlenice propale tvrtke Algoritam koje su u trenutku propasti tog nekoć najvećeg lanca knjižara bile na rodiljnom dopustu te moraju vratiti dio rodiljnih naknada. Zaposlenice su i nadalje zaposlene u Algoritmu, iako je on likvidiran, te im nema tko dati otkaz. „Naši stručnjaci iz ministarstva koji se bave radnim pravom provjeravaju je li potrebno uvesti promjene i praksu unutar zakona. Teško mi je prihvatiti da tvrtka koja nema pravni subjektivitet i više nije u trgovačkom registru da se zaposlenici te tvrtke u nekom drugom registru mogu voditi kao zaposlenici likvidirane tvrtke. Vidjet ćemo je li to stvar zakonodavstva ili bolje prakse“, kazao je ministar. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene