Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pokrenute peticije

Bandić građanima Knežije neće uzeti park i sagraditi zgradu s osam katova: "Zatražio sam poništenje lokacijske dozvole"

Milan Bandić
Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na društvenoj je mreži poručio stanovnicima zagrebačkog kvarta Knežije kako će sačuvati njihov park zbog kojeg su potpisivali i peticiju.

Bandić je na društvenoj mreži građanima Knežije u Zagrebu poručio da će učiniti sve kako bi spriječio izgradnju osmerokatne stambeno-poslovne zgrade na mjestu na kojem je sada park.

Za zaštitu tog parka pokrenuta je inicijativa i peticija u kojoj je prikupljeno više od 4000 potpisa građana.  Osnovana je i Facebook grupa "Knežija brani park" kako bi se zaštitio park u Ulici Davorina Bazjanca.

Bandićevu poruku građanima prenosimo u cijelosti.

"Drage sugrađanke i sugrađani s Knežije,

u proteklom periodu s velikom pozornošću pratio sam vaše nastojanje da sačuvate svoj park i peticiju koju ste tim povodom potpisivali. Meni su uvijek na prvom mjestu bili interesi Zagrepčanki i Zagrepčana, pa tako i u ovom slučaju.

Ovim putem izvješćujem vas da sam zatražio od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da se lokacijska dozvola za stambeno-poslovnu zgradu u Ulici Davorina Bazjanca 1 poništi, s ciljem očuvanja spomenutog parka.

Ovim putem naglašavam da, i u slučaju da ne dođe do poništenja lokacijske dozvole, u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, neću dopustiti gradnju na spomenutoj lokaciji suprotnu interesu građana!" napisao je Bandić na Facebooku.

 

[KNEŽIJA BRANI PARK] Drage sugrađanke i sugrađani s Knežije, u proteklom periodu s velikom pozornošću pratio sam Vaše...

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaPetak, 4. prosinca 2020.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene