Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor oko imovinskih kartica

Miljenić uzvraća sucima: Pa normalno da neće biti objavljene adrese i brojevi telefona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na negodovanje sudaca zbog najave da će im imovinske kartice uskoro biti dostupne javnosti ministar pravosuđa Orsat Miljenić je uzvratio tvrdnjom da sve i dalje ostaje pod kontrolom DSV-a.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić poslao je saborskim zastupnicima na usvajanje novi paket pravosudnih zakona za koje tvrdi da će, primjerice, suđenja svesti u razumni rok. Tako će ubuduće biti moguće izaći na najviše četiri ročišta, a ne kao sada unedogled.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dva tjedna Započeo bijeli štrajk, sucima se pridružili i državni odvjetnici: Na sudovima samo hitni predmeti Štrajk sudaca - 4 Slučaj Mamić Iako je bijeli štrajk, punica Luke Modrića ipak će morati na ročište: "To su predmeti visoke korupcije koji ne trpe nikakav zastoj"

>> Pobuna sudaca: 'Nakon Registra branitelja bavit će se našim karticama'

Veliku nervozu sudaca izazvala je odluka Vlade da svi suci ispune imovinske kartice koje mogu biti dostupne na zahtjev. Inače, imovinske kartice političara su na internetu, a suci se bune i ne žele da se njihove kartice objavljuju.

'Karticama upravlja Državno sudbeno vijeće, dakle sudbena vlast. Mi ovdje što radimo samo propisujemo rok da taj isti DSV po pravilima koje sam donosi će morati staviti na uvid u roku od osam dana. I to je to. Pa normalno da neće objaviti točnu adresu ili broj telefona', rekao je ministar Miljenić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene