Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastupnici HDz-a se usprotivili

Miljenić o zakonskim izmjenama europskog udhidbenog naloga: Zakon ne pogoduje nikome!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakonskim izmjenama koje ograničavaju primjenu europskog uhidbenog naloga samo na kaznena djela počinjena nakon 7. kolovoza 2002. odobrio je i odbor za pravosuđe.

Iako će primjena takvih odredbi spriječiti izručenje bivšeg dužnosnika jugoslavenske tajne službe Josipa Perkovića, ministar Miljenić tvrdi kako ovaj zakon ne pogoduje nikome.

Ograničenja opravdava činjenicom da pet drugih zemalja Europske unije primjenjuje ista ograničenja te da bi bez toga sudovi bili preopterećeni. 'Sigurno da se zakon nikad nije pisao i neće se pisati u mom mandatu prema bilo kojoj osobi. I nijedan pojedinačni predmet se nije uzimao u obzir.

>> Štite ga posebnim zakonom: Ništa od izručenja Josipa Perkovića!

Zastupnici HDZ-a zakonu su se usprotivili. 'Mislim da bi trebalo, uzimajući ub obzir sve okolnosti primjene Europskog uhidbenog naloga, ne vezati se za rok i primijeniti ono što imaju 22 druge članice Europske unije', kazao je Vladimir Šeks.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđeno u Bruxellesu 'Lex Perković' nije na dnevnom redu sutrašnjeg sastanka Europske komisije Slika nije dostupna Očekuje promjenu zakona Slučaj 'lex Perković': Reding hrvatskoj Vladi poslala novo pismo

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene