Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju amandmane

Klub zastupnika Bandić Milan 365: '55 milijuna uzeti SOA-i i KBC Zagreb te dati braniteljima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub zastupnika Bandić Milan 365 održao je u Saboru press konferenciju i najavio da će podržati prijedlog proračuna za 2016. godinu.

"Naš će klub podržati proračun uz sve kritike", rekao je Miodrag Demo iz kluba zastupnika Bandić Milan 365. Dodao je da je u glavnom riječ o sitnom politikanstvu u primjedbama, kao i da treba uvažiti sve okolnosti u kojem je proračun rađen, a Vladi treba dati priliku. "Najvise očekujemo reformske promjene, no za to treba vremena", rekao je Demo.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

"Vlada je bila izložena kritikama zbog subvencija za prijevoz. Treba pozdraviti amandman koji su najavili", dodaje Demo. Dodao je kako njegov klub ima zagrebački model subvencioniranja i podsetio da odlukom Zagrebačke skupštine pravo na besplatnu godišnju kartu imaju učenici i studenti, koji po članu kućanstva imaju manje od 2.000 kuna prihoda. Poručio je da se i taj primjer uzme u obzir.

Oko novog predloženog ministra branitelja Tome Medveda, Demo je rekao da je on kao predsjednik Odbora za veterane spreman sazvati sjednicu čim mu Vlada uputi zahtjev za to. Poručio je da se to može dogoditi i u srijedu, a najkasnije, očekuje, u četvrtak.

Zastupnik Vladimir Bilek je dodao da klub Bandić Milan 365 predlaze i amandmane na proračun. Predlažu da se uzme dio novca SOA-i i da se isti da manjinama.

Zastupnica albanske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj istaknula je da će i oni imati amandmane na proračun te izrazila nadu u sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem, gdje bi raspravljali o tome.

Na kraju je Demo izrazio nadu da će Sabor prihvatiti amandmane kluba. Ističe da bi uzimanjem KBC-u Zagreb i Strankama, klub Bandić MIlan 365 amandmanom braniteljima i žrtvama rata dao 55 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene