Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokiran

'Ne možete se ponašati kao da Bandić nikada nije postojao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako na početku današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine nije bilo riječi o uhićenju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, o tome je već u raspravi na prvoj točki dnevnog reda, mimo teme, progovorio jedini gradski zastupnik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) Milivoj Špika poručivši kako je očekivao da će to biti prva točka sjednice jer "gradonačelnik nije umro i ne mogu se ponašati kao da nikada nije postojao".

Špika je rekao kako je šokiran činjenicom da u ovom trenutku imamo gradonačelnika koji je utamničen, a nitko od zastupnika nije našao za shodno pitati o čemu se zapravo tu radi "ili se svi plaše postaviti to pitanje jel' ste vi možda sljedeći".

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

Na to ga je predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor upozorio da to nije točka dnevnog reda jer se raspravlja o Bandićevu prijedlogu izmjena odluke o komunalnom redu.

"Gradonačelnik Zagreba nije umro i ne možete se ponašati kao da nikada nije postojao", inzistirao je Špika i zatražio od onih koji imaju informacije da kažu o čemu se radi.

I zastupnik HNS-a Tomislav Stojak se nakon Špike osvrnuo na situaciju vezanu uz Bandića, dometnuvši kako je šteta da zastupnici nisu dobili punu informaciju.

Zagrebačka Gradska skupština počela bez pitanja o uhićenju Bandića

Zastupnici su potom raspravili i većinom glasova prihvatili izmjene odluke o komunalnom redu, po kojima će biti više površina za javne bicikle, a privremene građevine moći će na javnoj površini biti do najviše 90 dana unutar jedne godine.

Klub gradskih zatupnika HDZ-a, HSP AS-a i BUZ-a zatražio je u nastavku sjednice stanku kako bi gradski zastupnici mogli pozdraviti hrvatske ratne vojne invalide koji dolaze u Hrvatski sabor na razgovor s predsjednikom Sabora Josipom Lekom.

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor primijetio je da to nije uobičajeni razlog za stanku, no kako većina to traži pristao je na stanku od 20 minuta, a zastupnici su potom otišli pozdraviti ratne vojne invalide. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene