Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Provdi se normalno'

Milinović održao tribinu o ispravnosti Zakona o umjetnoj oplodnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Umjetna oplodnja - razlozi za obranu i osporavanje novog zakona' - bila je tema tribine večeras održane u Gospiću na kojoj sudjelovao ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, a nazočilo je oko 250 liječnika, pravnika i mladih bračnih parova iz Like i drugih mjesta.

Na tribinu 'Mladi petak', koju organiziraju Župni ured navještenja Blažene Djevice Marije i grad Gospić, ministar zdravstva je istaknuo da se postupak medicinske oplodnje u Hrvatskoj provodi redovno. Ministar Milinović osvrnuo se na novine koje taj zakon donosi, ali i na reagiranja koja dolaze iz redova oporbe i Crkve u vezi s zamrzavanjem jajnih stanica a ne embrija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak s Rodom Josipović za zakon koji će dovesti do većeg broja djece Slika nije dostupna Očajni parovi 'zatrpavaju' nas mailovima 'Hvala što ste nam 'olakšali' put do roditeljstva'

'Želim kao ministar ponovno ići Hrvatskom i govoriti istinu o zakonu, jer je zakon pisalo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a večerašnja tribina najbolji je dokaz aktualnosti teme' rekao je Milinović.

'Neutemeljene su tvrdnje da sustav umjetne oplodnje u Hrvatskoj ne radi'

Zatim je opovrgnuo tvrdnje da sustav medicinske oplodnje u Hrvatskoj ne radi. Nakon nekoliko postavljenih pitanja sudionika tribine na tu temu Milinović je u izravnom kontaktu s ravnateljima Vinogradske bolnice i bolnice 'Vuk Vrhovec' u Zagrebu dobio potvrdu da su takve tvrdnje neutemeljene.

Sve ustanove koje provode medicinsku oplodnju u Republici Hrvatskoj danas imaju uvjete provoditi novi zakon o umjetnoj oplodnji jedino što ne mogu zamrzavati embrije. Sa zadovoljstvom mogu ustvrditi dakle da se postupak medicinske oplodnje provodi normalno, zaključio je ministar zdravstva i socijalne skrbi Milinović u Gospiću. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene