Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razdor u stranci

Milinović: Iza raspuštanja odbora HDZ-a u Valpovu stoji Jadranka Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon spekulacija o razdoru unutar HDZ-a koji su sve jači od prosinca kada je ova stranka izgubila izbore, nije trebalo dugo čekati da članovi predsjedništva i javno iznesu međusobna neslaganja.

Nakon što je raspušten ogranak HDZ-a u Valpovu, u stranci su nastala velika neslaganja, a suprotna mišljenja iznose se i javno.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Jedan od kandidata za predsjednika najveće hrvatske oporbene stranke, Darko Milinović tražio je zbog slučaja Valpovo hitno sazivanje sjednice predsjedništva stranke. Smatra kako nije u redu da se raspuštanje gradskog odbora događa prije unutarstranačkih izbora te da su to nedemokratski procesi.

>> Raspuštanje valpovačkog HDZ-a: 'To je Ivićeva samovolja!'

'Tajming kada je to napravljno nakon raspisvanja unutarstranačkih izbora, daje ogroman prostor špekulacijama. Jučer i jutros sam kontaktirao članove predsjedništva i zatražit ću od predsjednice stranke sazivanje sjednice predsjedništva na temu otpuštanja gradskog odbora Valpovo, jer nam je to nanijelo štetu i ovim demokratskim procesima koje smo započeli u stranci', rekao je Milinović.

Tužan sam kad gledam kako se u jednoj stranci poštuju demokratski procesi, a nakon toga je prikazana destrukcija u HDZ-u, raspuštanjem gradskog odbora Valpovo Na upit vjeruje li da iza toga stoji predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i Vladimir Šeks, odgovorio je: 'Vjerujem da onis toje iza toga, da su znali'.

Milinović kaže da je od donedavnog predsjednika odbora HDZ-a u Valpovu Joze Piškorjanca dobio dokument koji potvrđuje da ima podršku 19 od 11 članova odbora. 'Mnogi se s pravom pitaju je li to pokušaj destrukcije stranke i stavljanje pod kontrolu onih koji imaju drugačije mišljenje', kaže Milinović te dodaje kako se predsjedništvo stranke mora suprotstaviti tome ako je odbor raspušten zbog međuljudskih odnosa. Naglašava da je zbog ovoga zabrinuto 200.000 članova stranke.

Raspuštanje ne podržava ni član predsjedništva stranke Gordan Jandroković. 'Krajnje je neobično i nedemokratski otpuštati bilo koju stranačku organizaciju nakon što su već raspisani unutastranački izbori. Ne vidim razlog da se to čini i to zaista budi sumnju, da se pokušava utjecati na izbore u stranci. Ja sam član predsejdništva HDZ-a i mislim da o tome treba održati raspravu i utvrditi o čemu se radi i tko su oni koji su doveli do toga. Većina članova gradskog odbora podržava tu odluku', rekao je Jandroković.

>> Milinović: Već se na neki način osjećam moralnim pobjednikom

Darko Milinović požalio se na imidž koji stranka kojoj pripada ima u javnosti. Osvrnuo se na jučerašnje informativne emisije u kojima je nakon izvještaja o SDP-u bio emitiran prilog o HDZ-u. 'Uistinu je za pohvaliti demokratsku stranku i način biranja biranja predsjednika stranke SDP-a, ali bio sam tužan kada je nakon toga išao prilog o destrukciji, gašenju gradskog odbora u HDZ-u', rekao je Milinović.

Podsjetimo valpovački odbora HDZ-a raspušten je prošli tjedan, a kao razlog se navode narušeni međuljudski odnosi. Donedavni predsjednik odbora Jozo Piškorjanac kazao je kako se radi o samovolji predsjednika županijskog odbora Tomislava Ivića. Kaže da je smijenjen jer je kao predsjendik odbora on odgovoran za biranje izaslanika koji će glasovati na izborima za predsjednika stranke u svibnju.

'To apsolutno nema veze sa izborima koji slijede unutar stranke. Riječ je o problemu koji dulje vrijeme egzistira u Valpovu i trebali smo ga riješiti. Ne radi se o nikakvom predizbornom inženjeringu', obrazložio je Ivić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene