Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O izborima u HDZ-u

Milinović: Već se na neki način osjećam moralnim pobjednikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan poslije sjednice Predsjedništva HDZ-a, na kojoj je odlučeno da će šefa stranke birati za četiri mjeseca, članovi stranke bili su u Hrvatskom saboru.

Nesuglasica, kažu, nije bilo, a još se ne zna hoće li predsjednica stranke Jadranka Kosor biti u povlaštenom položaju kada je u pitanju financiranje kampanje.

Pročitajte i ovo Biljana Borzan istaknula problem HDZ odgovorio Borzan: "Kako onda u EP gledaju na posrnulog partijca Grbina?" Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru

Zajedno su se pred kamerama smijali i složno dogovorili datum izbora, a danas opet po starom. Dok je Kosor ručala u saborskom restoranu, Milinović je u kafiću pio čaj. Udaljeni su bili svega nekoliko metara, ali pozdravili se nisu.

>> VIDEO: Šale i pošalice u HDZ-u

Na upit je li jučer bilo povišenih tonova na predsjedništvu, Kosor je kazala: 'Ne nije, i svi koji o tome govore danas ne govore istinu.'

'Već se na neki način osjećam moralnim pobjednikom, ja i oni koji su sudjelovali u nakani demokratizacije izbornih procesa. Sada su i godišnjice stranke i ne možemo dozvoliti da jedni mogu govoriti, a drugi ne', kaže Darko Milinović.

A nisu dozvolili, može se čuti od nekih članova predsjedništva, ni da prođe prijedlog da bude samo 1.500 izaslanika, ni da jedan izaslanik ima pravo dati samo jedan potpis, a ni da se predstavnike mladeži bira direktno već tajno.

'Je li točno da je gospodin Šeks ostao usamljen u svojim prijedlozima? Ne, to nije istina. Jednoglasno je sve prihvaćeno što je razgovarano na predsjedništvu. Nije bilo nikakvih disonantnih tonova i prijepora', rekao je Ante Kulušić, član predsjedništva HDZ-a. Neće dopustiti ni da stranka jedne kandidate financira, a druge ne.

'Svatko će na neki način voditi svoju promidžbu i financirati se iz vlastitog džepa', rekao je Petar Čobanković, potpredsjednik HDZ-a te dodao kako se to odnosi i na sadašnju predsjednicu Kosor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene