Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milinović: Dug zdravstva smanjen za 250 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za današnjeg posjeta zadarskoj Općoj bolnici ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović istaknuo kako je zdravstveni sustav u travnju i svibnju smanjio dug za 250 milijuna kuna.

Milinović je izrazio zadovoljstvo stanjem u zadarskoj bolnici i razinom zdravstvene usluge u njoj.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Liječnici/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Povratak u normalno Stišava se koronavirus, ali ne i stari problemi zdravstvenog sustava: Još uvijek nisu isplaćeni prekovremeni sati, a dug prema veledrogerijama je ogroman

Podsjetivši da zadarska Opća bolnica posluje u novim uvjetima, da je njezin odobreni limit je 16,9 milijuna kuna i da je prvi put u tekućem poslovanju ostvarila višak, istaknuo je da je to ohrabrujeće za hrvatski zdravstveni sustav.

"Moramo učiniti sve da Opća bolnica u Zadru u iduće tri do četiri godine postane kliničkom bolnicom. Bolnica ima sve uvjete da bude regionalni bolnički centar", rekao je ministar na konferenciji za novinare.

Najavio je da će država iz proračuna odobriti novac za nabavu rentgenskog uređaja jer je sadašnji u Općoj bolnici star 35 godina. Od 2003. do danas država je uložila oko 100 milijuna kuna u tu bolnicu, dodao je.

Milinović je najavio i gradnju nove poliklinike u Zadru koja bi trebala početi u srpnju ili kolovozu ove godine. U tijeku je natječaj, a iz proračuna je osigurano 150 milijuna kuna za taj objekt u koji će se useliti neki odjeli zadarske Opće bolnice i laboratorij.

Ministar je na kraju čestitao liječnicima Opće bolnice na ustrajnu radu i zatražio od njih potporu u reformi zdravstvenog sustava jer je ulaganje u zdravstveni sustav ulaganje u budućnost države.

U posjetu zadarskoj bolnici s ministrom Milinovićem bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene