447533
447533
447533
447533
447533

MILETIĆ DEMANTIRAO MILANOVIĆA 'Neka sljedeći put prošeta do gradilišta'

  • , 22.08.2016., 20:46
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u ponedjeljak navečer reagirao je priopćenjem na, kako je naveo "netočne izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je danas u Puli izjavio da je stala izgradnja Opće bolnice u Puli", ocjenivši tu informaciju netočnom i potpuno krivom.

 
 
 
 
Zoran Milanović na gradilištu, arhiva (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)
Zoran Milanović na gradilištu, arhiva (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)

Miletić je pozvao pritom Milanovića da "sljedeći put prošeta do gradilišta".

Priopćenjem su se večeras oglasili i iz pulske Opće bolnice, apelirajući na sve političke predstavnike da se u ovo predizborno vrijeme suzdrže od davanja takvih neprovjerenih informacija. "Zdravlje građana i dovršetak bolnice prevažne su teme da bi služile za skupljanje političkih poena te da bi se manipuliralo njima", navela je ravnateljice pulske bolnice dr. Irena Hrstić.

"Mi koji u Puli živimo cijelu godinu, koji se suočavamo s problemima uzrokovanim prije svega državnom birokracijom, vidimo da je nakon više od desetljeća izgradnja bolnice u Puli konačno realnost. U tijeku su, naime, radovi na ugradnji instalacija koji se upravo izvode i stoga m nije jasno zašto je to Milanović izjavio, očito se zabunio ili je jako loše informiran. Žao mi je što nije sam otišao do gradilišta, kad je već bio u Puli", poručio je Miletić u priopćenju.

Podsjetio je kako je projekt izgradnje nove Opće bolnice iniciran prije više od deset godina, i usprkos nizu birokratskih zamki, uspjelo se izboriti za tu bolnicu. Pritom, dodao je Miletić, ne smije se zaboraviti činjenicu kako Istra svake godine uplaćuje u proračun novac dostatan za izgradnju jedne nove bolnice.

"To je cijena centralizirane države u kojoj živimo. Administrativnih problema bilo je baš sa svim vladama, ali izborili smo se. Sigurno ćemo naići na još koju prepreku, ali ćemo je riješiti", kazao je Miletić. Podsjetio je da je Grad Pula donirao zemljište i komunalni doprinos vrjedniji od 17 milijuna kuna te kako su sve svi gradovi i općine kao i Istarska županija obvezale financirati jednu četvrtinu vrijednosti bolnice.

"Novu opću bolnicu su građani Istre već više puta preplatili, na nju imaju pravo i to više nitko ne može zaustaviti. Dakle, radovi idu dalje, a informacija koju je dao Milanović je potpuno kriva. Sljedeći put neka prošeta do gradilišta“, zaključio je predsjednik IDS-a Miletić.

Milanović poručio da mu nije jasno zašto je HDZ zaustavio izgradnju

Predsjednik SDP-a i kandidat za premijera Narodne koalicije Zoran Milanović u ponedjeljak je u Puli, gdje se družio s građanima, novinarima izjavio kako nikome nije jasno zbog čega je HDZ u svom kratkom mandatu zaustavio izgradnju nove pulske Opće bolnice s obzirom da je od toga, kako je rekao, "mogao samo profitirati".

"Ni dragom Bogu nije jasno zašto su zaustavili izgradnju županijske bolnice, kada su od toga mogli samo profitirati. Naprosto sve je stalo, kao da su državu prepustili nekakvoj inerciji. Mi smo otvorili radove na izgradnji pulske bolnici, ali ne bez financijske konstrukcije, a to je država trebala samo pratiti" - kazao je Milanović.

Milanović u ponedjeljak navečer nakon predizbornog skupa u Puli nije htio davati dodatne izjave za novinare, već je u prolazu kzatko rekao kako je on samo ponovio ono što je ministar zdravlja Dario Nakić izjavio.

SDP-ov Peđa Grbin je pak izjavio da je prije mjesec dana ministar Nakić posjetio gradilište nove pulske Opće bolnice i tada se, kako je rekao "opravdavao zbog određenih zastoja u radovima te se opravdao činjenicom da neće biti problem ako se bolnica ne bude otvorila na vrijeme".

"Dakle informacija o tome da je došlo do određenih zastoja u gradnji bolnice dolazi izravno iz izjava ministra Nakića. Došlo je do određenih zastoja, nikome nije jasno zbog čega je država dopustila da dođe do problema u gradnji i zbog čega je Vlada zaustavila druge projekte za izgradnju bolnica poput one u Rijeci", ustvrdio je Grbin. Dodao je da ako Narodna koalicija dođe na vlast dovršetak pulske bolnice i početak izgradnje nove bolnice u Rijeci bit će prioriteti.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se