Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija bez komentara

Milanović: Zaigrat će anonimka i pred tvojim vratima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon anonimne kaznene prijave protiv Slavka Linića, ponovno je jedna anonimka zatresla političko tlo u Hrvatskoj.

Ovaj put, na meti se našao šogor prvog čovjeka SDP-a, Zorana Milanovića. Prema pisanju Večernjeg lista, policija ga je već ispitala. Ali o detaljima ne žele govoriti. Članovi SDP-a smatraju kako je riječ o političkom obračunu HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodič za roditelje Znate li što učiniti ako vam dijete nestane? Jedno je ključno napraviti odmah Prometna nesreća na A3 teško ozlijeđena žena Policija objavila detalje teške nesreće na autocesti: Udario u automobil i sletio s ceste

'Pa znate kako kaže stara hrvatska poslovica 'zaigrat će anonimka i pred tvojim vratima'. To inače nije prvi put. Ali, treba biti strpljiv. Nemam komentara. Još jedna anonimna prijava. Zaredalo je to u zadnje vrijeme', rekao je Zoran Milanović. SDP-ov Slavko Linić koji je nedavno i sam bio pod udarom anonimki -u svemu vidi politički obračun HDZ-a.

'Oliver je taj koji gura policiju u nered, gura ju u političke obračune. U isto vrijeme Karamarko sa svojim špijunskim vezama nastoji kroz medije se obračunavati sa SDPom. žalosno, ali to je slika i naličje Jadranke Kosor', rekao je Slavko Linić.

U njezinoj stranci se brane. 'Poštovani, uvidom u evidenciju anonimno kazneno pismo sličnog sadržaja u siječnju je zaprimljeno u stranci i iz njega je razvidno da je upućeno na čitav niz adresa, institucija. HDZ ga stoga nije nikome slao', sms je poruka od Sunčane Glavak, glasnogovornice HDZ-a.

Policija cijeli slučaj ne želi komentirati. Kaže, istraga je još uvijek u tijeku. No poučeni nedavnim iskustvom s anonimnim kaznenim prijavama protiv Slavka Linića zbog cijele situacije imali su čak i nadzor u MUP-u.  Nepravilnosti nisu utvrđene, ali je policija oprezna. Po svim prijavama moraju postupati, iako su svjesni da neke mogu biti dobronamjerne, a neke i zlonamjerne.

'Onda se ustvari ide na diskreditaciju osobe i nažalost bez obzira što određene objave nisu potvrđene, znači neutemeljene su činjenicama, one diskreditiraju osobu i nažalost taj isti se jako teško nakon toga može oprati, a kamoli dobiti određenu satisfakciju', kaže Boris Blažinić, iz Instituta za razvoj ljudskih potencijala.

Da HDZ piše anonimne kaznene prijave protiv oporbe, nakon Slavka Linića, optužio ih je i Damir Polančec. No, te tvrdnje nikad nisu dokazane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene