Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazio uvjerenje

Milanović: Uskoro će cijela Hrvatska biti očišćena od mina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović nazočio je svečanosti uručenja potvrde o razminiranosti Dubrovačko-neretvanske županije

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović danas je u Muzeju Domovinskog rata na Srđu nazočio svečanosti uručenja potvrde o razminiranosti Dubrovačko-neretvanske županije te je, zahvalivši donatorima, izrazio uvjerenje da će uskoro cijela Hrvatska biti očišćena od mina.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović - 2 Objava na Facebooku Oglasio se Milanović! "Mandat može dobiti..."

Potvrdu o razminiranosti dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću uručio je pomoćnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Neven Karas. Izvijestio je da je tijekom razminiranja u najjužnijoj hrvatskoj županiji uklonjeno 1020 protupješačkih mina, sedam protuoklopnih i više od 1200 komada raznih neeksplodiranih sredstava.

Milanović tvrdi: Organizirana smo država koja dobro koristi EU fondove

U prva četiri mjeseca ove godine kroz 16 projekata razminirano je 3,5 milijuna četvornih metara pri čemu je uklonjeno 319 protupješačkih mina i 94 komada raznih eksplozivnih sredstava, a razminiranje je obavljeno u šest jedinica lokalne samouprave: u gradu Dubrovniku i općinama Župa Dubrovačka, Konavle, Dubrovačko primorje i Ston, te na Lastovu gdje su razminirani ostaci minsko-ekslpozivnih sredstava iz Drugog svjetskog rata.

Milanović, koji je i sam prije 15-ak godina bio članom Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje, rekao je kako nije vjerovao da će taj posao toliko dugo trajati, ali je izrazio uvjerenje da će Hrvatska uskoro cijela biti očišćena od mina. Zahvalio je i donatorima, iako je, kazao je, očekivao da će ih biti i više.

Snajperist htio pucati u ložu u kojoj je sjedio Milanović

'Sada je trenutak da se okrenemo izazovima Europske unije jer više nema izgovora..Radimo na povezivanju Dubrovačko-neretvanske županije i ostatka Hrvatske i kod novog sastava Europske komisije pokušat ću se izboriti da portfelj koji naš povjerenik dobije ima neke veze s onim što je važno za Hrvatsku, ali i ovu Županiju', kazao je Milanović.

O mostu Pelješac Milanović je naglasio da se o njemu 'puno pričalo, a malo radilo'.

'Sad pokušavamo realno i trezveno nešto napraviti jer imamo razloga za to, jer od Europe nismo ništa dobili, niti novac za mine, niti za krupnu infrastrukturu kao što su autoceste', rekao je Milanović.

Dodao je da je realnost u budućnosti jadransko-jonska autocesta koja bi povezivala EU sa Albanijom i Crnom Gorom preko Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene