Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u svečanoj loži

Snajperist htio pucati u ložu u kojoj je sjedio Milanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija tvrdi kako zbog snajperista-policajca životi lidera u svečanoj loži nisu bili ugroženi. Kada je tražio dopuštenje za pucanje, rekli su mu da pričaka provjeru.

Tijekom nogometne utakmice između Brazila i Hrvatske kojom je u Sao Paulu otvoreno Svjetsko prvenstvo, policajac snajperist zamalo je pucao u svojeg kolegu koji se nalazio u svečanoj loži. U njoj je, zajedno s visokim uzvanicima među kojima je bio i hrvatski premijer Zoran Milanović, sjedila predsjednica Brazila Dilmi Rouseff.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

Kako su objavili brazilski mediji, policijski je snajperist tražio odobrenje svojih nadređenih da zapuca na naoružanog muškarca koji je viđen kako se u svečanoj loži približava predsjednici Rouseff.

Snajperist odobrenje nije dobio, a za sumnjivca se ispostavilo da je bio njegov kolega policajac. Na stadionu je u tom trenutku bilo oko 60.000 gledatelja.

Glasnogovornik sigurnosnih službi Sao Paula Lucas Tavares, kazao je kako niti u jednom trenutku životi lidera koji su se nalazili u svečanoj loži nisu bili ugroženi. Premda su ranije sigurnosne službe potvrdile da je do incidenta došlo i to zbog 'greške u komunikaciji', Tavares je opovrgnuo da je snajperist tražio dopuštenje za pucanje.

Zoran Milanović na ručku s predsjednicom Brazila 

Kako pišu brazilski mediji, snajperist koji je htio zapucati na svog kolegu pomislio je navodno da je riječ o nekome tko se prerušio u policajca. Odmah je javio svojim nadređenima, koji su mu naredili da ne čini ništa dok ne provjere o čemu je riječ. Policajac 'sumnjivac' nije bio u službenoj odori jer nitko u uniformi nije smio biti u svečanoj loži.

Nekoliko minuta poslije, jedan od policajaca je putem videonadzora identificirao muškarca kao policajca za kojeg se naknadno ispostavilo da je po svečanoj loži šetao u potrazi za navodnom bombom, s obzirom da je stigla očito lažna dojava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene