Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ni država ne ispunjava obveze"

Milanović se oglasio na Facebooku, ovog puta oko ovrha: "Građani su opet prepušteni na milost i nemilost banaka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović u najnovijoj objavi na Facebooku osvrnuo se na kraj moratorija na ovrhe.

Ustvrdio je kako je završetak moratorija stotine tisuća hrvatskih građana "opet prepustio na milost, i puno češće, nemilost vjerovnika, među kojima uvijek prednjače financijske institucije, banke".

Pročitajte i ovo Konstituiranje Sabora - 3 Novi saziv Zastupnici u četvrtak prvi put u saborskim klupama: Uskoro i glasanje o Vladi? Zoran Milanović Matrica koja šteti svima Milanović žestoko odgovorio Dodiku: "Njegove tvrdnje su neistinite i neprihvatljive..."

Slaže se s premijerom Plenkovićem da se preuzete obveze moraju izvršavati, ali ističe da okolnosti zbog kojih je moratorij uveden nisu nestale te će vjerojatno trajati još mjesecima. 

"U situaciji kada ni sama država ne može izvršavati sve preuzete obveze, kako to vidimo u slučaju neplaćanja dugova prema dobavljačima lijekova, blokirani građani imaju pravo očekivati od države zaštitu ili barem poštenije i pravednije rješenje.

Dužnika koji ne može plaćati ratu stambenog kredita nije pravedno stavljati u isti ovršni rang s ljudima koji duguju desetke milijuna kuna. Ako ih banke jednako tretiraju, država ne može i ne smije", smatra Milanović.

Kraj moratorija na ovrhe jučer je stotine tisuća hrvatskih građana opet prepustio na milost i, puno češće, nemilost...

Objavljuje Zoran MilanovićUtorak, 20. listopada 2020.

Podsjeća kako je Vlada u slučaju Franak pokazala da se ne boji banaka te su joj građani na prvom mjestu.

"Gospodarske posljedice pandemije su još nesagledive, ali socijalne su opipljive i traže hrabre poteze vlade bez udžbeničkih alibija. Najmanje što Vlada može učiniti jest produljenje moratorija – i to socijalno promišljeno – do pronalaska trajnog rješenja", zaključuje predsjednik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene