Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije to uhljebljenje'

VIDEO: Pogledajte kako je premijer naširoko objasnio imenovanje u Zračnoj luci Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinari su predsjednika Vlade danas tražili da komentira kadroviranje u Zračnoj luci Zagreb prije natječaja.

"To nisu beznačajne stvari, radi se o našem ugledu pa ću kazati da se ne može raditi o uhljebljivanju čovjeka koji deset godina radi na visokom službeničkom mjestu i koji je svoj položaj držao za vrijeme jedne druge vlasti. Njegovo znanje je bilo od koristi hrvatskoj državi tijekom pregovora o jednom od najvećih koncesijskih ugovora. Ne znam zašto je raspisivan natječaj kad se radi samo o premještaju, to treba pitati ljude u Zračnoj luci", rekao je Milanović, ponovivši tako svoje stajalište u vezi s namjerom ministra da na mjesto zamjenika direktora Zračne luke Zagreb zaduženog za koncesije postavi načelnika sektora u Ministarstvu prometa Krunoslava Šamsa.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Glas s Pantovčaka Milanović pohvalio Plenkovića: "Potpisat ću rješenje" Zoran Milanović Dno ljestvice Milanović pokušao objasniti izjavu o Bugarima: "Mora netko biti zadnji"

>> Hajdaš Dončić: Moji pomoćnici su dobri dečki, ali neiskusni, a Šams je istrčao pred rudo

'Imamo interesantan slučaj gdje vidimo kako se od jednog odgovornog državnog ponašanja može napraviti korupcijska priča. Netko je slučaj zloupotrijebio, alarmirao je medije, a oni svaki dan moraju izlaziti. Mediji koji su pokrenuli vrlo korektno su tu priču i zatvorili. Dali su prostora i drugoj strani i sve je razriješeno', rekao je premijer.

Inače, u javnost su polovicom kolovoza iscurili mailovi iz kojih se vidi da je odluka da Šams bude postavljen na mjesto zamjenika direktora u Zračnoj luci bila donesena krajem lipnja, a natječaj je Zračna luka raspisala 9. kolovoza.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene