Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propast projekta

Milanović: Odustajanje od Južnog toka neće pogoditi Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka Rusije odnosno ruske tvrtke Gazprom da odustane od izgradnje plinovoda "Južni tok" na Hrvatsku neće imati posebnog utjecaja jer ona već sada ima mogućnost opskrbe energentima iz različitih izvora, ocijenio je u utorak predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović.

Odgovarajući na pitanja novinara u Jajcu u središnjoj Bosni, gdje je boravio u radnom posjetu, Milanović je podsjetio kako Europska unija nikada nije bila najsretnija s projektom Južni tok, pri čemu se Hrvatskoj već od početka nudio tek "nekakav odvojak" jer sama nije bila njegov dio.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

"To na kraju krajeva ovisi o Rusima i državama kroz koje to prolazi, a Hrvatska je načelno zainteresirana za takve stvari, ali nije ovisna o tome jer imamo svoje izvore energije i alternativne pravce", konstatirao je Milanović ističući kako je za Hrvatsku važnija opskrba plinom iz Azerbejdžana Jadranskim plinovodom.

Propast projekta vrijednog 40 MILIJARDI dolara: Južni tok je mrtav!

"Kada je u pitanju opskrba plinom Hrvatska je u nešto povoljnijoj situaciji nego mnoge države u Europi, tako da ovo primamo na znanje", zaključio je Milanović uz ocjenu kako "Južni tok" zapravo ne bi bio loš zbog diverzifikacije izvora opskrbe energentima, no Hrvatskoj svakako neće tako značajno nedostajati.

Ruski Gazprom u ponedjeljak je otkazao projekt izgradnje plinovoda Južni tok za južnu Europu. Otkazivanje je objavljeno nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao ranije u ponedjeljak da Moskva neće nastaviti s projektom Južni tok ako mu se Europska unija protivi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene