Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ništa se nije promijenilo'

'O referendumu trebaju odlučiti sindikati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati trebaju odlučiti žele li referendum ili ne, poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović osvrčući se na odluku Vlade RH o povlačenju prijedloga izmjena Zakona o radu zbog kojega su, nezadovoljni njime, sindikati i organizirali prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma.

'Ništa se nije promijenilo, potpisi za referendum su prikupljeni i na organizatoru - sindikatima je odluka žele li referendum ili ne', izjavio je Milanović novinarima u središnjici SDP-a. Ako sindikati žele referendum, dodao je, sama činjenica da je vlada predložene izmjene ZOR-a povukla iz procedure ništa ne mijenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počela predizborna kampanja Hebrang: Milanovićevim potpisom sindikalna borba postaje politička Slika nije dostupna ZOR štiti ugrožena radnička prava Milanović dao potpis za referendum: Ovo se tiče svakoga!

Rekao je da se referendum raspisuje o svakom pitanju iz nadležnosti Hrvatskoga sabora, te da je pri tomu nebitno radi li se samo o namjeri da se nešto napravi. S tim u vezi istaknuo je da nitko ne jamči da vlada za mjesec dana neće isti zakonski prijedlog ponovno uputiti u proceduru. 'Pitanje je je li uopće ušao u proceduru', dodao je. Na pitanje što iščitava iz vladine odluke o povlačenju prijedloga, odgovorio je da vlada očito ne želi očitovanje građana jer, smatra, 'to je u ovome trenutku puno više očitovanje o vladi nego o Zakonu o radu'.

>> Josipović odbio komentirati povlačenje ZOR-a

>> Kosor: Vlada podržava održavanje referenduma

Milanović je istaknuo da vlada nije trebala, kako je rekao, 'nasilnički i neosjetljivo prijetiti' izmjenama toga zakona koji je donesen prije sedam ili osam godina i predstavlja temelj socijalnoga dijaloga. 'Taj se zakon mijenja iznimno, kroz dijalog i pregovore koji su dosadni i dugi', poručio je. U odgovoru na pitanje kako bi se kao premijer postavio po pitanju ZOR-a, istaknuo je da je najbolje odgovorio svojim potpisom na sindikalnu peticiju za raspisivanje referenduma i aktivnim sudjelovanjem SDP-a u toj inicijativi. (Hina)

Kako ocjenjujete Vladin potez ukidanja ZOR-a?

  • Pozitivno
  • Negativno
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene