Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Klicala vođi, a sada bi čistila čireve'

'Kosor su vrijeđali u stranci godinama, pa misli da ona može druge'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka i predsjednik SDP-a 'časte' se preko medija.

Nije dugo trebalo da premijerka reagira na SDP-ove mjere gospodarskog oporavka. Šefu oporbe Zoranu Milanoviću poručila je da je dobro što se probudio. 'Dobro jutro gospodine Milanoviću, dobro jutro, dobro da se probudio. Radi se ipak o jednoj licemjernoj kritici, koja pokušava skupiti političke bodove, ali kada treba zasukati rukave, onda ih nema. Sve je to dio programa gospodarskog oporavka Vlade RH, no kad god na red dođe neka mjera koja se treba provesti onda upravo SDP kaže ne', uvjerena je premijerka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na SDP-ove mjere Kosor: Dobro jutro Milanoviću, dobro da se probudio Slika nije dostupna Kozmetička mjera Milanović: Izvanredna sjednica je populizam

>> Kosor: Dobro jutro Milanoviću, dobro da se probudio

'Gospođu Kosor su vrijeđali u stranci godinama pa valjda smatra da s drugima može tako razgovarati. Ja tako neću s njom razgovarati. Ja se nisam odmarao u vili Jadranka, bio sam nekoliko dana na odmoru. Radimo cijelo vrijeme', rekao je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, za Novu TV.

SDP je bio protiv, podsjeća Kosor, kada je Vlada za deset posto srezala proračunski novac za stranke, a ne je SDP rekao i spajanju ergela čime bi se uštedjelo 20 posto.
SDP je i protiv spajanja bolnica, jer je to za njih, citira Kosor, pišljiva ušteda od 20 milijuna kuna. SDP je, bio na strani sindikata, kaže Kosor, kada je Vlada htjela 650 milijuna kuna planiranih za regres, božićnice i darove za djecu preusmjeriti za naknade na nezaposlene i poticajne mjere za zapošljavanje.

'Vjerno su klicali voljenom vođi, a sada bi čistili gnojne čireve'

'Stranka koja želi biti ozbiljna, parlamentarna i koja je rekla da smo program gospodarskog oporavka prepisali od njih je nedosljedna', smatra Kosor. S druge strane HDZ kaže ne SDP-ovom prijedlogu smanjivanje javne uprave, subvencija te kapitalnih donacija i ulaganja. HDZ kaže ne i porezu na kapitalnu dobit.

'Dok je novaca bilo u izobilju, u milijunima, gospođa Kosor i njezini suradnici nisu postavljali pitanja. Vjerno su klicali voljenom vođi, a sada bi čistili gnojne čireve. Eto vidite, to je neprincipijelno i nemoralno', rekao je Milanović. I dok se premijerka i šef oporbe lupaju ispod pojasa, građane jedino što zanima je bolja budućnost. Pitaju se tko im to može pružiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene