Obavijesti Video Pretražite Navigacija
To je prostor slobode

Milanović: Homoseksualnim parovima treba dati veću pravnu sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović danas je novinarima potvrdio kako njegova vlada namjerava homoseksualnim parovima dati veću pravnu sigurnost, podsjetivši da je dio predizbornog programa Kukuriku koalicije bila i registracija partnerstva homoseksualnih parova.

'Mi smo govorili o registriranom partnerstvu, to je malo viši standard nego što trenutno imamo i to je bio dio našeg programa, to danas već predstavlja jedan srednji-niži europski standard', izjavio je Milanović novinarima ispred Banskih dvora.

Novinari su ga, naime, upitali da pojasni svoju izjavu Jutarnjem listu da Vlada pokreće inicijativu za pripremu novog zakonskog okvira o istospolnim zajednicama, oko kojeg očekuju dijalog i s LGBT zajednicom, kao i sa stručnom i općom javnosti, a iz čega taj dnevni list iščitava premijerovu najavu da Vlada homoseksualnim parovima namjerava omogućiti registraciju partnerstva.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dno ljestvice Milanović pokušao objasniti izjavu o Bugarima: "Mora netko biti zadnji" Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

>> Treba li istospolnim parovima dati veću pravnu sigurnost?

Milanović je u izjavi novinarima napomenuo kako u Europi postoje države s vrlo liberalnim rješenjima, poput Španjolske, Francuske i Nizozemske, ali i države, kao što je i Hrvatska, koje imaju određenu vrstu civilnog partnerstva.

'Mislimo to dići, naročito u civilno-pravnom smislu, na jednu višu razinu. To je bio naš program. Nadam se da je to u redu ljudima u Hrvatskoj, to je naprosto oblik jedne društvene empatije i pristojnosti i prostor slobode', naglasio je premijer.

S tom politikom, kazao je, žele širiti prostor slobode, a vode računa da nikoga ne izvrijeđaju i ne ponize. 'To se odnosi i na Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji, naprosto to je širi prostor slobode. Mislimo da je to humanije, pravednije, bolje, da su to novi ljudi. A neki misle drugačije. Razlikujemo se, poručio je Milanović. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene