Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'I prema istoku i prema zapadu'

Milanović o posjetu Beogradu: Vrijeme je za rušenje zidova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović poručio je danas na sjednici Vlade, komentirajući svoj posjet Beogradu, kako je vrijeme za rušenje zidova.

'Jučer sam bio u Beogradu da srušim zid šutnje, nije me bilo briga tko ga je stvorio. Naš je posao da rušimo zidove i to ću raditi i prema istoku, zapadu, sjeveru i jugu', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Podsjetimo, nakon susreta Milanovića sa srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je u svojoj izjavi dao do znanja kako smatra da je Milanovićev dolazak u Beograd u ovom trenu bio nepotreban.

>> Nikolić nezadovoljan: Prvo su se trebali susresti predsjednici!

'Ja mislim da je prvo trebao biti susret dva predsjednika zato što to označava da je krenulo uspostavljanje dobrih odnosa. Ne znam zašto gospodin Josipović izbjegava taj susret, što se mene tiče Srbija se treba razvijati i razgovarati sa svakom državom u svijetu. Ali postoji put, ne može Hrvatska tražiti drugi način da se predstavi u Srbiji, ja predstavljam Srbiju u zemlji i inozemstvu i ja predstavljam jedinstvo svih njenih građana', izjavio je Nikolić.

Pusić: Očekujem nove kontakte sa Srbijom

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić izrazila je danas zadovoljstvo jučerašnjim posjetom premijera Zorana Milanovića Srbiji. Ocijenila je da je riječ o dobrom, racionalnom i korisnom pomaku u odnosima sa susjednom državom te preuzimanju odgovornosti za vođenje regije.

Pusić je, prije početka današnje sjednice Vlade, novinarima rekla kako očekuje nove kontakte sa Srbijom na razini ministara vanjskih poslova, budući da je sa srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem dogovorila da će u veljači razgovarati o prekograničnim projektima koji bi se mogli financirati iz europskih fondova.

Hrvatski premijer Zoran Milanović i njegov srbijanski domaćin Ivica Dačić, razgovarali su jučer u Beogradu na svom prvom radnom sastanku od formiranja nove srbijanske vlade u svibnju prošle godine o otvorenim pitanjima između dvije zemlje, poput pitanja izbjeglica, raseljenih, stanarskih prava, procesuranja ratnih zločina, granica i međusobnih tužbi pred Međunarodnim sudom pravde, te gospodarskim pitanjima i europskim integracijama. Do sastanka je došlo na inicijativu premijera Milanovića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene