Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukidanje radne obveze liječnicima

Je li Vlada svjesno donijela protuustavnu odluku? Opačić: O samoj odluci pitajte Ostojića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica je rekla da je Vlada prvenstveno htjela zaštiti pacijente koji, tvrdi, u dijelu bolnica nisu imali adekvatnu zaštitu.

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić poručila je danas, u povodu odluke Ustavnog suda kojom je ukinuta radna obveza za bolničke liječnike koji su štrajkali, kako se nada da će zdravstveni djelatnici voditi računa o dobrobiti pacijenata i dati doprinos izlasku Hrvatske iz krize.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

"O samoj odluci morate pitati onoga tko ju je radio. Ja mogu samo reći da je odluka Ustavnog suda donesena i nema je potrebe posebno komentirati. Nadam se samo da će zdravstveni djelatnici i dalje prvenstveno voditi računa o zdravlju pacijenata i da će u idućem razdoblju i oni na neki način dati svoj doprinos rješavanju krize u Hrvatskoj", rekla je Opačić novinarima na božićnom prijemu predsjednika Republike.

Josipović uglednicima: Gospodarstvo tone, ljudi sve teže žive...

Na pitanje kako bi se to moglo odraziti na Vladu, s obzirom na moguće tumačenje da je Vlada svjesno donijela protuustavnu odluku, Opačić je ponovila da o samoj odluci treba pitati ministra zdravlja Rajka Ostojića.

"Što se tiče Vlade, mi smo prvenstveno htjeli zaštititi pacijente koji, po informacijama koje imam, u dijelu bolnica nisu imali adekvatnu zaštitu. Naš je posao štititi građane i njihov interes", rekla je Opačić.

Linić: Čovjek koji vodi taj sindikat ima 34.000 kuna primanja

Ministar financija Slavko Linić izrazio je ogorčenje ponašanjem Hrvatskog liječničkog sindikata i najavio borbu "protiv takvih sindikata i takvog ponašanja".

"Naš zdravstveni sustav ima enormne gubitke. Neprihvatljivo je da netko priča o štrajku, a sjedi na radnom mjestu. To je dovoljan razlog da se svaki štrajk ukine", izjavio je novinarima Linić.

Ako netko želi štrajkati, neka sjedne pred bolnicu ili ambulantu i pokaže da neće raditi. Tog trenutka se uvodi radna obveza, poručio je Linić.

UKIDA SE radna obveza liječnicima: Vlada je donijela NEZAKONITU odluku!

"Svi se su lijepo slikali, stali pred kamere, svi su bili oduševljeni, svi su u štrajku. A kad smo rekli da ćemo vrijeme provedeno u štrajku odbijati od plaća, onda najedanput nitko nije bio u štrajku", ljutio se Linić.

"Čovjek koji vodi taj sindikat ima 34.000 kuna mjesečnih primanja, a u Hrvatskoj 34.000 kuna su godišnja primanja mnogih umirovljenika i dobrog dijela radnika u industriji", ustvrdio je Linić govoreći o čelniku Liječničkog sindikata Ivici Babiću.

Hrvatski liječnici imaju solidna primanja, tolika da porezni obveznici ne mogu financirati takvo zdravstvo i o tome moramo razgovarati, naglasio je ministar financija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene