Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborna kampanja

Kujundžić: Da sam bio predsjednik, slučaj Kamensko ne bi se dogodio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat u srijedu se družio s biračima u Koprivnici.

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić poručio je u srijedu biračima u Koprivnici da se kriminal poput onog u Kamenskom ne bi dogodio da je on predsjednik te je pozvao birače da za njega glasuju i u to se uvjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Jasna poruka' Poziv Živog zida: 'Izađite na drugi krug, na listić dopišite broj 3' Slika nije dostupna 11.000 birača Izlazna anketa gotovo pogodila rezultate izbora

Kujundžić je u srijedu boravio u Koprivnici u sklopu predizborne kampanje, a uoči skupa u Gradskoj vijećnici novinari su ga pitali što bi, da je predsjednik države, učinio u slučaju Kamenskog i svih malverzacija koje su se ondje događale. Kujundžić je odgovorio kako su obavještajne službe morale znati što se događa u tom poduzeću i zaustaviti taj kriminal.

'Predsjednik je također morao znati za taj kriminal i zaustaviti ga kada se on događao. Ja da sam bio na njegovu mjestu, zaustavio bih sve kriminalne radnje. Te, ali i druge kriminalne radnje sigurno se ne bi događale da sam ja predsjednik. Uostalom, to ćete i vidjeti ako osvojim mandat. Neće biti selekcije, procesuirani će biti svi, neće ih štititi nitko, ni predsjednik, ni premijer, a ni ministri', rekao je.

Uspješna godina bivših radnica Kamenskog: 'Sretna sam jer se ujutro mogu dignuti i negdje poći'

Josipovićev posjet Kamenskom na početku kampanje nazvao je zloporabom za predizborne svrhe.

O svojim konkurentima na predsjedničkim izborima Milan Kujundžić je izjavio kako je sve jasno kad se pogleda odakle su počeli predsjedničku kampanju. 'Jedan je krenuo s Trga maršala Tita jer valjda misli da Hrvati trebaju biti zarobljeni u povijesti, a drugi ispred svoje kuće jer očito misli da je tamo gdje je ona i centar svijeta', rekao je Kujundžić i upitao: 'Zašto nisu krenuli iz Vukovara ili Knina?'

'Dosta je i Podravcima i Prigorcima, ali i čitavoj Hrvatskoj obmana i licemjerja stranačkih politika dok narod propada i siromaši', rekao je Kujundžić objašnjavajući zašto bi Podravci i Prigorci svoj glas morali dati baš njemu. S Koprivnicom i tim krajem, rekao je, veže ga mnogo toga, od najtežih pacijenata koji mu gotovo svakodnevno dolaze 'na stol' do mnogih prijatelja.

Josipović autobusom ispred HNK krenuo u predsjedničku kampanju

Osim svojega tima, novinarima je predstavio i svojega 'glavnog koprivničkog glasnogovornika' Šimuna, učenika 4. razreda osnovne škole, koji je rado odgovarao na novinarska pitanja o Vukovaru, Kninu i ratnim stradanjima. 'Zovem se Šimun, tu mi je i mama Katarina. Mislim da je Vukovar mjesto patnje i boli, a istina još nije priznata. Puno ljudi zbog toga još pati. Knin je mjesto slobode, nitko nam nije dao tu pobjedu, mi smo je zaslužili', rekao je novinarima glasnogovornik Šimun.

Zbog kašnjenja, Kujundžićev stožer odlučio je da neće položiti vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima, nego će se samo družiti s građanima i u Gradskoj vijećnici održati skup pred stranačkim kolegama i simpatizerima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene