Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovna odluka

Bandić u ponedjeljak na slobodi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak se čeka novo ročište u aferi Agram i odluka hoće li i gradonačelnik Milan Bandić i ostali osumnjičenici na slobodu ili ostaju iza rešetaka i dok traje istraga.

Sudsko vijeće ukinulo je u petak rješenje suca istrage o njihovom pritvoru - u tumačenju stoji kako sudac istrage nije obrazložio odluku o jamstvu, a to je bio dužan napraviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka o istražnom pritvoru Afera Agram: Svi osim Bandića žele van uz jamčevinu Slika nije dostupna Pripuzov odvjetnik Nobilo i sam povezan s optuženima u istrazi protiv Bandića

Trojica osumnjičenika od jučer se brane sa slobode, a ostali će svoju sudbinu znati u ponedjeljak. 'Rješenje ima 32 stranice. Ali tih razloga koje zakon zahtjeva, zaista nema', rekao je za Dnevnik Nove TV, Veljko Miljević, odvjetnik Slobodana Ljubičića.

Sada cijeli postupak kreće iz početka. 'Sudac istrage zakazuje ročište, i kao i prvi puta u odnosu na njih odlučuje kao da ništa nije bilo', pojasnio je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Da je takav razvoj događaja bio neminovan, pretpostavljao je i odvjetnik Miljević. U prekratkom vremenu, dodaje, sud je trebao razmotriti previše građe - to nisu stigli, pa su pribjegli najsigurnijem rješenju - pritvoru.

'To je veliki predmet. Neću opravdavati suca, ali ga moram razumjeti. To je došlo u utorak sa USKOK-a oko 10 ujutro. Nije on imao baš previše vremena vidjeti sve to, a predmet je već bio ogroman', kaže Miljević.

Afera Agram: Pripuz, Laco i Markus uplatili jamčevine i napustili Remetinec

I iz suda kažu kako je sve vraćeno na početak zbog nedostatka obrazloženja što oni smatraju proceduralnom pogreškom, a odvjetnicima je taj nedostatak više od same procedure.

'Dakle iz formalnih, proceduralnih razloga ulazimo u meritum, u suštinu. A tu, u toj suštini moj branjenik, a i neki drugi zaista dobro stoje', dodaje Miljević. USKOK će i u ponovljenom postupku inzistirati na pritvoru.

'Imamo prijedlog USKOK-a kojeg USKOK zastupa kao stranka u postupku. S druge strane imamo osumnjičenike koji se mogu s tim složiti ili se mogu protiviti, a istovremeno mogu i predložiti da se primjene neke blaže mjere', kazao je Devčić.

'Oni su ponudili jedno odgovarajuće jamstvo i još vrlo značajan dodatni osigurač u pogledu opasnosti ponavljanja djela iz točke 3 u podnošenju ostavke na mjesto predsjednika uprave Holdinga', rekao je MIljević.

Dok ostali osumnjičenici pokušavaju sud uvjeriti da im dozvoli braniti se sa slobode, Milan Bandić nije ponudio jamčevinu, a kategorički odbija i pomisao da bi mogao dati ostavku. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene