Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatna tužba

Zašto je Bandić TUŽIO Milanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kulminirao je sukob premijera Milanovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Bandić je podnio privatnu tužbu protiv premijera zbog klevete, što Novoj TV potvrdio Bandićev odvjetnik.

Žestoka retorika vladala je na na relaciji Zoran Milanović - Milan Bandić za vrijeme lokalnih izbora. 'I kad sam rekao da je to klijentelistička družina, da Zagreb treba očistiti od korupcije. To sam mislio i to mislim i dalje', rekao je tada Milanović. 'Nemam ja na to komentara. Ne treba sve komentirati', odgovorio je Bandić. Dok jedan šuti, drugi nastavlja u istom tonu. 'Da ću se s tim solidarizirati i da ću tome pljeskati, neću. To je klijentelizam, to je korupcija. U okviru svojih ovlasti ću o tome govoriti jer o tome nešto znam', nastavio je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

A Bandić misli da je to kleveta i uvreda. Pa premijera Milanovića tuži. To nam je telefonski potvrdio njegov odvjetnik, no pred kamere nije htio. Iz Vlade tužbu ne žele komentirati.

'Klevetu čini ona osoba koja znajući da su određene činjenice koje prenosi ili pronosi za drugu osobu negativne, a on to prenosi radi povrede časti ili ugleda druge osobe', objasnio je odvjetnik Mario Klokočovnik.

>> Bandić: Ako je Milanović mislio na kampanju SDP-a u Zagrebu, slažem se s njim

Kod obične klevete novčana kazna je do 360 osobnih dnevnih dohodaka, no ako je riječ o kleveti iznesenoj putem medija, kazne su i veće. 'Za klevetu koja je izrečena, bilo da je priopćena putem televizije, interneta, tiska ili drugih računalnih sustava i time je postala dostupna širokom krugu ljudi, novčana kazna može biti izrečena i do 500 osobnih dohodaka', objašnjava Klokočovnik.

U ovom slučaju, kod najviše kazne - riječ bi bila o više od 400 tisuća kuna. No, mogućnost da premijer zbog ovog ostane bez imuniteta gotovo je nikakva, pa će Bandićeva tužba morati pričekati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene