441143
441143
441143
441143
441143

Milan Bandić: Nisam ja coprnica, ne obećavam ja ništa

  • , 22.06.2016., 22:15
  • Autor:
  • komentara

Milan Bandić bio je do posljednjeg trenutka uz HDZ da bi i on promijenio stranu i zatražio raspuštanje Hrvatskog Sabora. Sada je u kampanji kao i ostale stranke, a već je najavio da se kandidira za premijera.

 
 
 
 
Milan Bandić gost Dnevnika Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV)
Milan Bandić gost Dnevnika Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV)

Je li vas je iznenadio ovakav obrat u HDZ-u?

Nije me posebno iznenadio. Svaka stranka ima svoj tijek demokratskog preobraženja. Mislim da i HDZ treba proći to svoje čistilište, da se što manje bave sobom, da možemo dalje krenuti. Oni su relevantna snaga na političkom nebu Hrvatske, želim da se što prije konsolidiraju i da idemo na izbore.

Jeste li se čuli s Karamarkom?

Jesam, više puta. I ovih zadnjih mjesec dana i poslije toga. Mislim da je povukao dobar potez, to je trebao napraviti i prije. Želim da se taj potez valorizira na najbolji mogući način i da HDZ krene putem odgovornosti za ovu zemlju i bolje hrvatsko sutra svih relevantnih političkih čimbenika.

Jeste li vi obećali HDZ-u da ćete s njima u preslagivanje za novog premijera?

Nisam ja coprnica, ne obećavam ja ništa. Ja radim svoj posao. Treba se okrenuti k sutra.

Ali prvi ste javno govorili o preslagivanju.

Bilo je šanse da se to napravi, nije se napravilo i idemo dalje. Ja sam govorio o kvalitetnom preslagivanju, stabilnoj većini, strukovnim kompetencijama da Hrvatska krene dalje. A prvi sam i rekao da je dosta cirkusa, da s tim treba prestati i da idemo dalje.

Slijede nam izbori, s kim planirate koalirati imate li nešto u vidu?

Ja sam cijeli život samostalan, osim dragog Boga i majke ne vidim drugog uzora na političkom nebu u Hrvatskoj. Inače u životu planiram ići s građanima Republike Hrvatske kao što idem 16 godina s građanima Zagreba. Mogu vam reći bez lažne skromnosti da ne vidim čovjeka u Hrvatskoj koji ima bolja djela, kvalitetnije reference, više vizije i energije i kvalitete da ponudi Hrvatskoj bolje sutra, da napravimo u Hrvatskoj ono što smo u Zagrebu već napravili, a to znači gospodarski prosperitetnu demokratsku Hrvatsku.

Veći dio političke karijere ste bili u SDP-u, kome se kanite prikloniti nakon izbora – lijevo ili desno?

Treba pitati druge tko će se prikloniti Stranci rada i solidarnosti. Ja se ne priklanjam nikome osim građanima. Bit će još pozitivnih šokova i pozitivnih iznenađenja. Treba prekinuti s eksperimentima, uzeti stvar u svoje ruke, zasukati rukave, preuzeti palicu i voditi ove ljude u bolje sutra. Treba vratiti... oprostitie nemojte me dekoncentrirati, pustite me da kažem rečenicu kad ste me već pozvali. Hrvatskoj treba zajedništva, treba rada, solidarnosti i stručnih kompetentnih ljudi iza kojih stoje djela. A ja imam i širinu, viziju, energiju, djela i to mogu ponuditi hrvatskim građanima.

Ako će biti potrebni vaši glasovi s kime biste radije otišli - s desnim ili lijevim blokom?

Nemojte o tome tko će se kome prikloniti. Ja se mogu jedino prikloniti građanima, a ovo drugo me pitajte kada završe izbori.

Kako ocjenjujete političko djelovanje predsjednice u ovoj krizi?

Ona radi dobro, vodi Hrvatsku dobro i na vanjskom i unutarnjem planu. Danas sam bio njezin izaslanik u šumi Brezovica na Dan antifašističke borbe. Čuli smo se danas. Mislim da ona vodi državu dobro. Kamo sreće da smo imali stabilnu Vladu, da nije bilo ove krize, bilo bi nam svima bolje, no imat ćemo i to uskoro.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se