Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbogom topli dani

Meteorolozi se ne šale: Stiže ciča zima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste spremni za zimu? Neki su ovaj vikend sigurno iskoristili za pospremanje ormara i vađenje prave zimske odjeće. Meteorolozi se ne šale kad kažu stiže ciča zima.

Kape, rukavice, šalovi i kaputi, sve će to idućih tjedana biti itekako potrebno jer stiže zahladnjenje. 'Još sutra će biti relativno ugodne temperature, a onda će zahladnjeti. Prema kraju tjedna u kopnenom području temperature će se spustiti ispod pet stupnjeva, a tijekom noći i jutra čak i ispod ništice', kaže meteorolog Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

>> Idući tjedan najviše temperature oko nule

Koja pahulja mogla bi zabijeliti Gorski kotar. Najhladnije će biti na području Delnica gdje će se temperatura krajem tjedna spustiti i do minus deset. Posebno oprezni moraju biti vozači. Svakodnevno praćenje stanja na cestama samo je dio zimskih pravila. Zagrebačka zimska služba spremna je za mogući snijeg.

Niske temperature stižu i u Dalmaciju

'Angažirano je 197 ekipa, raspoređeno diljem grada u 10 službi i ukupno je pripremljeno 12.300 tona soli', ističe Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih cesta. Dok se neki spremaju za zimu, 400-tinjak kilometara južnije od Zagreba posve drugačija razglednica. No niske temperature neće zaobići ni Dalmaciju, pa će tako već one jutarnje biti ispod nule.

Temperature koje se očekuju ne bi trebale uzrokovati veće zdravstvene poteškoće, tek malo povećana doza opreza za one malo boležljivije. Liječnica opće prakse Vesna Potočki Rukavina poručuje građanima topliju odjeću te uzimanje vitamina i toplih napitaka. Američki meteorolozi kažu kako bi 2010. godina mogla biti i najtoplija otkako postoje mjerenja. Niske temperature koje nas očekuju sada su napokon u skladu s godišnjim dobom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene